Lovitură de teatru: UCM Reşiţa continuă în Liga Naţională de handbal masculin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a întins o mână de ajutor handbalului reşiţean, iar tripla câştigătoare a Challenge Cup nu se mai desfiinţează. Echipa de handbal UCM Reşiţa devine UCM HC Caraş-Severin.

UPDATE ORA 19.00 În focul negocierilor

„Nu este vorba despre o preluare a clubului sportiv, ci de o asociere, întrucât aceasta a fost singura formulă juridică prin care să salvăm echipa", a precizat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, pentru Adevărul de Seară Reșița. Șeful forului a precizat că echipa își păstrează palmaresul în care se regăsesc trei Cupe Challenge, o cupă a României și un titlu de vicecampioană a țării.

„Sper ca în urma negocierilor de azi pe care le poartă Zamfirescu cu jucătorii, o mare parte dintre ei să rămână la lot. Gândim pe termen mediu o echipă de handbal puternică, mai ales că  Reșița are o pepinieră serioasă, dacă ne gândim la zecile de premii ale echipei de handbal de la Liceul Traian Vuia. Vom căuta sponsori externi Caraș-Severinului, ca să susținem performanța", precizează Sorin Frunzăverde, care este convins de faptul că UCMR nu ar mai fi avut nicio posibilitate financiară să susțină echipa.

„Încă de aseară am căutat o soluție și am purtat discuții cu Adrian Chebuțiu pe tema echipei de handbal", admite șeful Consiliului Județean.


Adrian Chebuţiu a anunţat ieri desfiinţarea echipei de handbal UCM Reşiţa, dar lucrurile au luat o turnură neaşteptată în această dimineaţă. “În vederea salvării echipei masculine de handbal UCM Reşiţa şi pentru continuarea activităţii competiţionale interne şi internaţionale, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a mediat o întâlnire între conducerea UCMR Sport, reprezentantă de domnii Adrian Chebuţiu şi Ion Zamfirescu şi respectiv conducerea Club Sportiv Caraş-Severin”, a precizat Camelia Şuşco, purtătorul de cuvânt al CJ Caraş-Severin.
S-au găsit soluţii de conlucrare şi s-a hotărât menţinerea echipei în competiţie sub denumirea de UCM HC Caraş-Severin. “Urmează negocieri cu jucătorii în vederea menţinerii unui lot care, atât numeric cât şi calitativ, să poată asigura continuitatea performanţelor cel puţin la nivelul anilor anteriori, atât în Liga Naţională Masculină de Handbal cât şi în Cupa Cupelor”, a mai spus Şuşco.

“Prin renunţarea la funcţia pe care am ocupat-o vreme de şapte ani la UCM Reşiţa, am pierdut controlul asupra celui mai important şi, în ultima perioadă, a singurului susţinător al acestei echipe de handbal. Nemaivând controlul asupra UCM Reşiţa ca şi companie, nu mai pot asigura sumele de bani necesare funcţionării clubului sportiv”, aşa a explicat ieri, Adrian Chebuţiu, desfiinţarea echipei.


El a pus dispariţia UCMR-ului de pe harta handbalistică şi pe seama dezinteresului manifestat de autorităţile locale şi judeţene. “A fost o aventură frumoasă, am avut un obiectiv frumos cu această echipă de handbal şi nici nu mi-am dorit, nici nu m-am aşteptat ca totul să se întrerupă atât de brusc. Regret faptul că în şapte ani de zile nu am reuşit să adun în jurul acestei echipe de handbal o susţinere care să fie mai puternică decât criticile şi speculaţiile maliţioase care s-au făcut cu diverse ocazii. Nu am avut niciun câştig personal din acest fenomen sportiv, în afară de o imensă satisfacţie pe care am senzaţia că am simţit-o dintotdeauna mult mai puternic decât au simţit-o reşiţenii originali”, a spus directorul demisionar de la UCM.


     Întrebat dacă nu a primit nicio ofertă pentru preluarea clubului, Chebuţiu a spus: “Am propus autorităţilor locale şi judeţene implicarea în această echipă, cu preluarea ei integrală de mai multă vreme, de ani de zile. Am spus dintotdeauna că, de la un moment dat încolo, atunci când faci un efort pentru societate, aceasta, prin reprezentanţii ei legitimi, care sunt autorităţile locale şi judeţene, are datoria să se implice şi ea. N-am primit nici o ofertă serioasă, în afară de scuze. Ofertă de scuze şi pretenţii am avut în permanenţă”. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite