Jandarmul care a trecut cu maşina peste un tânăr de 20 de ani scapă ieftin (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Daş, jandarmul timişorean care a urcat beat la volan şi a omorât un tânăr după care a fugit de la locul accidentului şi a încercat să-şi convingă iubita să ia fapta asupra ei, a scăpat de acuzaţia de omor calificat, el urmând să răspundă în faţa legii pentru ucidere din culpă.

UPDATE, ora 11.40

Apărătorul jandarmului judecat pentru ucidere din culpă îl acuză de neprofesionalism pe procurorul de la Oraviţa care a schimbat încadrarea faptei lui Doru Daş. "La Oraviţa s-a făcut un dosar în pripă şi se încearcă experimente pe dosare şi pe oameni, ca să se dea greutate unui anumit caz. Este într-adevăr ceva grav că a fost o ucidere din culpă, dar atât a fost şi nu este nici prima, nici ultima. Se întâmplă, a fost un accident. Dar de acolo şi până la a testa piaţa, să vezi oare nu cumva o fi vreun omor, e cale lungă. Procurorul de acolo a greşit enorm şi absolut neprofesional, încercând să atribuie clientului meu un omor calificat. E o acuză extrem de gravă care nu a fost probată în niciun fel. Mai mult, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a spus clar şi indubitabil că nu se poate vorbi despre un omor", a spus Ioan Iancu.

La ultimul termen din procesul aflat pe rolul Judecătoriei Oraviţa, procurorul a schimbat încadrarea faptei de care se face vinovat Doru Daş, cel care a accidentat mortal, în noaptea de 30 octombrie, un tânăr de 20 de ani, pe o stradă din Oraviţa. Mai mulţi martori ai tragediei au declarat că gestul jandarmului a fost intenţionat, în sensul că, a încercat să lovească un prieten al victimei, dar că acesta a apucat să se ferească din calea maşinii. Reprezentantul Parchetului a ajuns la concluzia că această ipoteză se confirmă şi, în consecinţă, a schimbat încadrarea faptei în omor calificat, motiv pentru care dosarul a fost trimis la Tribunalul Caraş-Severin. În condiţiile noii încadrări, cererea de eliberare sub control judiciar formulată de apărătorul jandarmului devenea nejustificată, judecarea în libertate pentru comiterea unui astfel de infracţiuni fiind imposibilă.


Dosarul se întoarce la Oraviţa
    Ajuns în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin, Daş a primit o veste bună, încadrarea faptei sale fiind din schimbată din nou. “Cu privire la acest conflict negativ de competenţă, s-a constatat că Parchetul Judecătoriei Oraviţa a schimbat încadrarea în cursul urmăririi penale din ucidere din culpă în omor calificat, aspectul care califică infracţiunea ar fi săvârşirea în public, s-a dispus, în consecinţă, declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Unitatea de parchet respectivă nu şi-a însuşit încadrarea făcută de procurorul ierarhic inferior, a menţinut încadrarea iniţială, de ucidere din culpă, şi, în consecinţă, a retrimis dosarul la Parchetul Judecătoriei Oraviţa pentru continuarea urmării penale. Ca atare, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar declinată de Judecătoria Oraviţa în favoarea Tribunalului Caraş-Severin a fost la rândul ei declinată în favoarea judecătoriei Oraviţa, respectivul conflict negativ de competenţă urmând să fie soluţionat de Curtea de Apel Timişoara”, a explicat preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, judecătorul Rustin Ciasc.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite