Jaluzele reşiţene pe cea mai scumpă piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principatul Monaco este împânzit de jaluzele produse pe Bârzava de o firmă cu numai zece angajaţi. Leonard Design este prima firmă din oraş care a produs jaluzele, pe care apoi le-a şi comercializat, iar acum marca pătrunde şi în Europa.

Firma Leonard Design SRL s-a înfiinţat la Reşiţa, în anul 2006. Un tânăr care pe atunci avea numai 29 de ani s-a gândit că este timpul să-şi înfiinţeze propriul business, fiind sătul să tot lucreze ca şi angajat pe la firmele altora. „Am luat pe atunci decizia să înfiinţez o firmă doar a mea. La început am fost un simplu dealer. La început, vindeam uşi de interior, tâmplărie PVC şi jaluzele”, a spus tânărul om de afaceri Leonard Chidovăţ.


Reşiţeanul nu avea experienţă în domeniul afacerilor, însă a avut suficient curaj să încerce să pună pe picioare un business, care în doar patru ani s-a dovedit a fi unul de succes şi foarte inspirat.


Start la producţie


„Lucrurile au mers foarte bine la vremea respectivă. Toată lumea îşi renova apartamentele, iar magazinul unde noi vindeam produsele de  care oamenii aveau nevoie ca să aibă o casă ca la carte mergea excelent. Aproape că nu îmi venea să cred ce vânzări mari aveam pe zi”, a povestit Leonard Chidovăţ. Omul de afaceri, care a evoluat odată cu businessul său, a luat decizia să înfiinţeze şi un atelier de producţie. A fost nevoie de o investiţie de 50.000 de euro. „Avem un utilaj special de făcut jaluzelele, de tăiat şinele din aluminiu, unul care fabrică benzile, astfel că fabricăm ceea ce vindem în magazine”, a spus tânărul. De anul trecut, afacerea reşiţeanului a pătruns pe luxoasa piaţă din Monaco, unde există un punct de lucru.

La început, vindeam uşi de interior, tâmplărie PVC şi jaluzele.
Leonard Chidovăţ, om de afaceri

Instituţiile de stat, cheia succesului


În 2007, când Leonard a deschis atelierul, acesta a fost singurul din Reşiţa, astfel că mai toţi şefii unităţilor de învăţământ, spitalelor şi primăriilor din judeţ s-au bucurat să facă o investiţie minimă şi aspectuoasă pentru instituţia pe care au condus-o. După Monaco, Leonard are în plan deschiderea de puncte de lucru în Germania şi Franţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite