Gonea cu 172 km/h între Berzovia şi Gherteniş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul gonea cu 172 km/h
Şoferul gonea cu 172 km/h

O amplă acţiune de prevenire a evenimentelor nedorite au derulat poliţiştii în perioada sărbătorilor tocmai pentru a nu avea parte de evenimente nedorite

În cadrul uneia dintre multe acţiunile poliţiştilor din Caraş-Severin, într-o acţiune cu aparatele radar pe DN 58B un şofer din Reşiţa a reuşit practic să dea peste cap radarul poliţiştilor rulând cu 172 de km/h, aproape dublu faţă de viteza maximă admisă de Codul Rutier, care prevede că pe drumurile naţionale viteza maximă este de 90 km/h. „Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Resita a fost depistat conducănd un autoturism între localităţile Gherteniş şi Măureni cu viteza de 172 km/h“ ne-a spus ag. princ. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al poliţiştilor din judeţul Caraş-Severin.    

Dar acesta nu a fost singurul şofer indisciplinat depistat de către agenţii de circulaţie, amplele acţiuni de prevenire şi sancţionare a celor ce se abat de la respectarea legii contribuind la asigurarea unui climat de linişte şi fără evenimente infracţionale grave în perioada sărbătorilor. Acţiunile au avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate, în special, de viteza excesivă, dar şi pe fondul consumului de alcool. În cadrul acestor activităţi au fost constatate şase infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere constând în conducere fără permis, conducerea unor autovehicule neînmatriculate şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată au fost aplicate şi 441 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 303 pentru depăşirea limitei legale de viteză, şase pentru depăşiri neregulamentare şi 132 pentru alte abateri de la normele rutiere. „Valoarea totală a contravenţiilor aplicate de poliţişti pe parcursul desfăşurării acţiunii s-a ridicat la peste 45000 lei. Totodată au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi reţinute 13 permise de conducere, două pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, şase pentru depăşiri neregulamentare şi cinci pentru alte abateri“ mai spune Cărbunaru. 

Citeşte şi:

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite