FOTO VIDEO Codul portocaliu s-a confirmat, apele au făcut pagube în Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe gospodării din Ezeriş şi Bolvaşniţa au fost inundate iar pe DN 58B s-a circulat restricţionat datorită inundării unui sens de mers

Ploile din ultimele două zile au provocat alunecări de teren pe şoselele dintre Cornereva-Plugova, pe DN 57, Berzasca- Sviniţa şi Bigăr-Anina. În comuna Bolvaşniţa 20 gospodării sunt inundate. Apa se scurge pe drum. La faţa locului au intervenit membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. O altă situaţie neplăcută este şi pe DN 58B, între Reşiţa şi Bocşa, unde drumul este inundat pe o banda de circulaţie pe o lungime de 60 de metri din cauza scurgeri de pe versanţi (5 cm lama de apă). Duminică seara, la ora 21.20, satele: Bolvasnita, Varciorova, Valea Timisului si cartierul Balta Sarată din Caransebeş erau nealimentate cu energie electrică.

Tot datorită ploii care nu s-a mai oprit pompierii au anunat şi alunecări de stânci pe şoselele dintre Cornereva-Plugova, Berzasca- Sviniţa şi Bigăr-Anina. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-a întrunit duminică, la sediul Instituţiei Prefectului pentru a analiza starea judeţului, în urma precipitaţiilor căzute pe parcursul nopţii trecute. Pe teritoriul judeţului Caraş-Severin, nu au fost atinse cantităţile de precipitaţii prognozate in urma avertizărilor de cod galben şi portocaliu. Având în vedere încărcătura mare cu apă a solului, riscul înregistrării unor creşteri de debite rămâne mare,cotele de atenţie fiind depăşite pe cursurile de apă Goleţ (+3cm), Pecinişca (+38cm) ,Belareca (+18cm) şi  pe pârâul Prigor.

Astfel, la nivelul localităţilor se recomandă monitorizarea permanentă a cursurilor de apă, a podeţelor şi subtraversărilor,a zonelor vulnerabile de la nivelul localităţilor ,mobilizarea Serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi menţinerea permanentă a legăturii cu Comandamentul Operaţional Judeţean.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ‘Semenic’ al judeţului Caraş-Severin au transmis mesaje de înştiinţare/avertizare către toate primăriile şi s-a cerut instituirea serviciului de permanenţă în vederea asigurării unui flux informaţional eficient.

Angajaţi ISU  împreună cu membrii ai SVSU Bocşa s-au deplasat în cartierul Măgura, pentru a analiza situaţia şi pentru a inventaria locuinţele cu risc în cazul unor inundaţii. Cu această ocazie s-au luat măsuri de prevenire, în zonele critice, înălţându-se malul pârâului care traversează cartierul, cu saci de nisip. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic”recomandă monitorizarea permanentă a cursurilor de apă,

Citeşte şi:

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite