FOTO VIDEO Aprilie Negru pentru angajaţii din Caraş-Severin: 412 angajaţi de la Oţelu Roşu şi alţi 250 de la UCM Reşiţa disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit liderului sindical de la Oţelu Roşu, Victor Sabău, deciziile de disponibilizare a celor 412 angajaţi au fost făcute fără notificarea sindicatului.

Prima veste a venit de la UCM Reşiţa. Încă din luna septembrie 2012 Remuz Borza, administratorul judiciar, atrăgea atenţia că se impun concedieri la UCMR. Decizia a fost analizată, discutată şi răsdiscutată. Până la umă Borza a decis că UCMR are prea mult personal tessa şi de birou, aşa că 250 de angajaţi pleacă acasă. ”Decizia este luată, din data de 13 aprilie UCM Reşiţa va concedia 250 de angajaţi. Să sperăm că, în acest an, nu vor mai fi şi altele” ne-a declarat Jivomir Tovladiat, liderul Sindicatului Reşiţa 1777 al angajaţilor din UCMR.
Cifra de la Oţelu Roşu este aproape dublă: 412 persoane concediate. Alte 8 persoane, care aveau contract de muncă pe perioadă determinată, pleacă şi ei acasă, expirându-le perioada pentru care au fost angajaţi. „Nu am fost anunţaţi şi credem că deciziile sunt ilegale, dar ele au fost primte deja de angajaţi. Sperăm să se respecte măcar prevederile contractului colectiv de muncă, adică cei 412 să primească 3 salarii compensatorii“ ne-a informat liderul sindical Victor Sabău. ITM Caraş-Severin spune că nu a primit nici o notificare. „Nu trebuia legal să ne anunţe pe noi, Oţelu Roşu este doar punct de lucru al Ductil Steel Buzău. Ce vă pot spune este că ITM Buzău a demarat o anchetă de verificare a legalităţii deciziei de concedieri colective“ ne-a explicat Jeni Mihăescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin.
În urma întâlnirii parlamentarilor de Caraş-Severin cu sindicaliştii de la Mechel s-a stabilit că miercuri va avea loc o întâlnire cu ministrul economiei, Varujan Vosganian.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite