Fotbalistul contrabandist rămâne în “cantonament” după gratii încă 60 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florian Halăs şi alţi şase membri ai grupului condus de acesta, care se ocupa cu contrabanda cu ţigări în zona Oraviţa-Naidăş, s-au bucurat prea devreme că se vor scăpa de arest. Curtea de Apel Timişoara nu a fost la fel de îngăduitoare cu contrabandiştii precum magistraţii de la Tribunalul Caraş-Severin.

Procurorii DIICOT au atacat cu recurs decizia Tribunalului Caraş-Severin de punere în libertate cu obligaţia de a nu părăsi ţara care îi viza pe Florian Halăs, Petru Tare, Cosmin Bumbu, Carol Szilagyi, Ştefan Muntean şi Dalibor Jurcă. Curtea de Apel Timişoara a admis recursul şi a dispus ca toţi cei şapte tineri acuzaţi de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup, să rămână în arest pentru următoarele 60 de zile. Mai mult decât atât, ei au fost transferaţi din Arestul IPJ Caraş-Severin la Penitenciarul “Popa Şapcă” din Timişoara.


În dimineaţa zilei de 28 mai a anului trecut, oamenii legii au efectuat 14 percheziţii domiciliare în zona oraşului Oraviţa şi a localităţilor limitrofe, în urma cărora au depistat şi ridicat în vederea confiscării 1.572.440 de ţigarete (157 baxuri) a căror valoare depăşeşte 628.000 de lei. “La percheziţia din localitatea Răcaşdia, la locuinţa lui  Florian Halăs, de 38 ani, din Oraviţa, o echipă formată din ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi jandarmi a identificat,  într-o anexă a locuinţei, 1.349.400 de ţigarete fără documente de provenienţă”, se arată într-un comunicat al IPJ. În cauză s-au efectuat cercetări faţă de un număr de 12 persoane, dintre care şapte au fost arestate preventiv, una singură fiind pusă în libertate de la acea dată până în prezent.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite