EXLUSIV Preşedintele CA al UCMR, Adrian Chebuţiu, a fost pus în libertate. Directorul executiv Adrian Preda stă după gratii (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele-director al UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu, a fost pus în libertate de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă. Nu la fel de norocos a fost şi Adrian Preda, directorul executiv al companiei reşiţene.

UPDATE, ora 11.35

La ieşirea din sala de judecată, Adrian Chebuţiu a declarat pentru Mediafax: "E o experienţă despre care nu aş vrea să vorbesc foarte mult şi pe care nu o doresc nimănui. Sunt cinci capete de acuzare care mi s-au adus în cadrul unui dosar din care am constatat astăzi, în timpul discuţiilor din sala de judecată că este un dosar mult mai amplu în care noi nu considerăm că avem un rol important".

Întrebat care este legătura sa cu senatorul PDL de Constanţa, Mircea Baniaş, Chebuţiu a spus: "Am auzit de numele lui astăzi. Este prima dată când aud de numele dânsului în acest dosar şi într-un fel îmi explic complexitatea subiectului. Domnul procuror a venit şi a invocat faptul că în cauză există indicii clare că e săvârşită o faptă penală de către un domn senator al cărui nume l-aţi aflat înaintea noastră".


Adrian Chebuţiu se află încă în Bucureşti, dar se va deplasa la Reşiţa, el primid interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. În schimb, Adrian Preda a fost condus către arest, acolo unde va petrece următoarele 29 de zile.
Chebuţiu şi Preda au fost apăraţi în faţa instanţei de nu mai puţin de patru avocaţi. “S-a invocat excepţia necompetenţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea cererii Parchetului, având în vedere faptul că domnii Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda nu sunt nici senatori, nici deputaţi şi nu au nici alte funcţii care să atragă competenţa Înaltei Curţi. Domnul procuror a solicitat respingerea excepţiei, având în vedere faptul că, în cauză sunt indicii de săvârşire a unei fapte penale de către un domn senator”, a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul de seară din Reşiţa, avocata Zanfira Stepanescu.

Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au ajuns în arestul poliţiei capitalei şi sunt propuşi instanţei pentru arestare preventivă (UPDATE)


Mai mult decât atât, apărătorul ales de Chebuţiu şi Preda susţine că, din verificările făcute în dosar, a constatat doar existenţa unei fişe de la Institutul Naţional de Evidenţa Populaţiei (INEP) a senatorui respectiv, dar că, în afara acestei fişe, nu există nicio referire cum că acesta ar fi săvârşit veo faptă penală. “Dealtfel, nu există nicio relaţie de cauzalitate între domnii Adrian Preda, Adrian Chebuţiu şi respectivul senator, astfel încât, instanţa competentă să soluţioneze cauza ar fi fost Judecătoria Sectorului 1, în raza căreia se află sediul DNA. Înalta Curte a respins excepţia şi au fost audiaţi cei doi. Din dezbateri a rezultat cu claritate faptul că nu există evaziune fiscală, ci există doar tentativa cetăţeanului libanez de a primi rambursarea de TVA, prin formularea unei cereri în acest sens”, mai spune avocata bossilor de la UCMR.

EXCLUSIV DNA-ul ţine ascunse motivele pentru care Adrian Chebuţiu a fost săltat din vila sa de la Timişoara


După nouă ore petrecute în sala de judecată şi alte câteva în prezenţa procurorilor DNA, Adrian Chebuţiu a fost pus în libertate cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Pe numele lui Adrian Preda însă, s-a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. “Noi, avocaţii, am declarat recurs pentru domnul Adrian Preda, iar Parchetul a declarat recurs pentru domnul Chebuţiu. Urmează să se judece recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de un complet din cinci judecători”, a adăugat Zanfira Stepanescu. 


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite