EXCLUSIV Ginecologii reşiţeni judecaţi pentru ucidere din culpă au fost achitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Reşiţa a ajuns, după exact trei ani de procese, la concluzia că fapta pentru care au fost trimişi în judecată medicii Florea Borţun şi Iosif Bădescu nu există. Cei doi au apărut în faţa instanţei ca urmare a decesului unei femei de numai 44 de ani.

Instanţa de fond i-a găsit nevinovaţi pe cei doi doctori trimişi în judecată pentru infracţiunea de ucidere din culpă. După un lung lanţ de expertize şi avize emise de mai toate IML-urile şi Colegiile Medicilor din ţară, Judecătoria Reşiţa a concluzionat că, Gabriela Agrapinei a murit la numai 44 de ani, la scurt timp după ce a dat naştere unui copil cu Sindrom Down, din alte motive şi nu din vina ginecologilor care au asistat-o pe durata sarcinii sau la naştere.

    “În temeiul disp.art. 11 pct. 2 lit. a) C. proc. pen. raportat la art. 10 lit. a) cod proc. pen. achită pe inculpaţii Bădescu Iosif, şi Borţun Florea, trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 178 alin. 2 din cod pen. În baza art. 346 alin. 3 C. proc. pen. respinge pretenţiile civile ale părţii civile Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeş, atât sub aspectul daunelor materiale solicitate, cât şi sub aspectul celor morale. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare”, se arată în încheierea Judecătoriei Reşiţa.

Revenim cu amănunte şi cu reacţiile celor implicaţi în acest caz!

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite