EXCLUSIV "Dosarul şefilor UCMR este dubios. Se doreşte prăbuşirea UCMR-ului!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chebuţiu are susţinerea liderilor de sindicat
Chebuţiu are susţinerea liderilor de sindicat

În timp ce procurorii DNA prezintă tot mai multe argumente care să demonstreze implicarea lui Adrian Chebuţiu şi a lui Adrian Preda în tunul de 60 de miloane de euro dat bugetului de stat, sindicaliştii reşiţeni sunt convinşi că dosarul este fabricat şi că se urmăreşte prăbuşirea companiei reşiţene.

În faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care i-au trimis după gratii pe preşedintele-director şi directorul executiv de la UCM Reşiţa, reprezentanţii Parchetului au adus noi probe care să susţină implicarea lui Chebuţiu şi Preda în returnarea ilegală de TVA cerută de omul de afaceri libanez Said Baaklini. Chiar şi aşa, liderii sindicali care apără interesele angajaţilor companiei reşiţene se îndoiesc de faptul că şefii de la UCMR ar fi implicaţi cu bună ştiinţă în astfel de inginerii financiare. “Este ceva putred în dosarul ăsta. Nu-l văd pe Chebuţiu atât de fraier. Cred mai degrabă că se urmăreşte prăbuşirea UCMR-ului. Este ceva dubios. Dacă avea vreo implicare Chebuţiu în toată treaba asta, era foarte simplu să fie urmărit de ANAF, de Fisc. Se doreşte, probabil, prăbuşirea industriei reşiţene. E la fel ca în 1994, când s-a dorti moartea UCMR-ului şi preluarea de către IMGB. În Capitalism, regulile sunt murdare. Dacă moare UCMR-ul, 4.000 de oameni devin şomeri şi Reşiţa îşi poate lua adio de la statutul de municipiu”, a declarat Nicolae Drăgan, preşedintele Blocului Naţional Sindical Caraş-Severin.
În ceea ce priveşte faptul că membrii Consiliului de Administraţie nu au numit un preşedinte cu rol interimar, Drăgan nu vede nicio problemă. „Este o hotărâre bună a Consiliului de Administraţie, pentru că trebuie să ţinem cont de prezumţia de nevinovăţie. Ar fi fost o chestie pripită numirea unui interimar. Contractele semnate de Chebuţiu se derulează în continuare fără probleme”, a spus liderul BNS Caraş-Severin.


Revelion după gratii
Chiar dacă la Reşiţa se bucură de susţinere, Chebuţiu şi Preda rămân în capitală, după gratii şi au toate şansele să-şi petreacă acolo sărbătorile de iarnă. „Probabil că în 24 decembrie se va pune în discuţie măsura prelungirii arestării preventive. Domnul Preda a fost arestat pe data de 2 decembrie şi pe 29 îi expiră mandatul. Codul Penal spune că acolo unde pentru un inculpat se cere prelungirea măsurii arestării preventive, cererea trebuie făcută şi pentru ceilalţi inculpaţi în dosar. Totuşi, procurorul de caz a spus că nu va face decât pentru domnul Preda anul acesta, urmând ca pentru domnul Chebuţiu să facă ulterior, având în vedere distanţa de două săptămâni între arestările celor doi”, a declarat Zanfira Stepanescu, avocatul celor doi şefi de la UCMR.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite