Eliberarea condiţionată a lui Cristian Ungur se rejudecă din cauza instanţei de la Caransebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la Tribunalul Caraş-Severin au admis în parte recursurile prin care avocaţii au atacat încheierile Judecătoriei Caransebeş, instanţă care, luni, a menţinut măsura arestării preventive pentru încă 60 de zile şi a respins cererea de eliberare sub control judiciar a lui Cristian Ungur.

Judecătoria Caransebeş l-a lăsat, luni, pentru alte 60 de zile în arest pe Cristian Ungur, dar Tribunalul Caraş-Severin i-a redus, astăzi, numărul zilelor după gratii la 28. În plus, a admis în parte şi recursul formulat împotriva încheierii Judecătoriei Caransebeş prin care i-a fost respinsă cererea de eliberare sub control judiciar. Avocatul Cosmin Bolosin a susţinut în faţa instanţei reşiţene faptul că, judecătorul de pe fondul cauzei, Maria Magda, a pasat cererea de eliberare condiţionată unui alt complet, condus de Daniela Galescu, ceea ce ar fi ilegal. “Judecătorul care judecă fondul cauzei trebuie să analizeze şi eventualele cereri de eliberare pe cauţiune sau sub control judiciar. La Caransebeş nu s-a întâmplat aşa. Doamna Magda s-a abţinut, lucru care este ilegal”, a susţinut Bolosin. Tribunalul Caraş-Severin i-a dat dreptate şi a retrimis cererea spre rejudecare la Caransebeş.


Încă un pas spre libertate
    Cei trei avocaţi ai tânărului, Cosmin Bolosin, Gheorghe Ciulei şi Dragoş Ploştinaru au primit cu încredere deciziile judecătorilor cărăşeni. “Reducerea numărul zilelor de arest este corectă, iar casarea încheierii prin care a fost respinsă cererea de eliberare sub control judiciar, foarte corectă. Pot spune că am câştigat o luptă, urmează să câştigăm şi războiul. Acest tânăr a stat deja prea mult după gratii. Ieri, un alt client de-al meu, Francisc Bancsa, judecat pentru trafic de droguri de mare risc şi constituire în grup infracţional, fapte a căror încadrare este între 10 şi 20 de ani, a primit doar 29 de zile de arest preventiv, în timp ce, lui Cristian Ungur i s-au dat la Caransebeş 60 de zile, pentru vătămare corporală gravă, a cărei încadrări este mult mai mică”, a spus Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite