Duty Free-urile de la Naidăiş şi Moldova-Veche golite de ţigări şi alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au confiscat ţigări şi băutură.
Poliţiştii au confiscat ţigări şi băutură.

Poliţiştii cărăşeni au făcut mai multe controale la cele două duty-free-uri din judeţul Caraş-Severin. Acestea au început încă de la finele anului trecut, atunci când comercianţii ştiau deja că nu mai au voie să îşi alimenteze magazinele cu marfă nouă. Sancţiunile nu au întârziat să apară, iar cantitatea de marfă confiscată a fost considerabilă.

Din data de 12 februarie, operatorii economici au¬torizaţi să desfăşoare acti¬vi¬tatea de comercializare de măr¬furi în regim duty-free au obli¬gaţia să lichideze stocurile de băuturi distilate, rachiuri, li¬chioruri şi alte băuturi spir¬toase şi produse din tutun, ast¬fel încât în magazine să nu se mai comercializeze aces¬te pro¬duse. Potrivit unui ordin al ministrului Finanţelor referitor la oprirea de la comercializare a ţigărilor şi băuturilor alcoolice, în magazinele duty-free, poliţiştii au constatat cu totul altceva când au verificat magazinele. Ei au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.500 lei, au confiscat 4.265 pachete de ţigări de diferite mărci, în valoare de 13.026 lei şi 13 litri de băutură, în valoare de 420 lei. Acţiunea s-a derulat pe parcursul mai multor zile.
Cu ochii pe ilegalităţi

Pentru că odată cu oprirea de la vânzare a acestor produse poliţiştii se aşteaptă ca traficul ilegal cu ţigări să ia amploare, oamenii legii iau măsuri suplimentare. „Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, cu precădere în zona magazinelor duty-free, pentru prevenirea şi combaterea traficului ilegal cu ţigări netimbrate. Astfel, vom intensifica patrulările pe căile de acces către Vama Naidăş şi vom institui filtre ce vor controla autoturismele şi persoanele care intră în ţară şi transportă băuturi alcoolice şi ţigări netimbrate de provenienţă duty-free, peste cantitatea admisă de lege. Asta înseamnă două pachete de ţigări”, a declarat Adriana Beţa, purtătorul de cuvânt al poliţiştilor cărăşeni. Aceasta a adăugat că „magazinele duty-free s-au aflat în permanenţă şi în atenţia poliţiştilor”, care au monitorizat atent comerţul ilicit cu produse accizabile precum şi persoanele care practică astfel de activităţi.




Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite