Directoarea de şcoală acuzată că a bătut două profesoare se apără: “M-a făcut albie de porci!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Memelis a fost suspendată până la pronunţarea unei decizii definitive
Elena Memelis a fost suspendată până la pronunţarea unei decizii definitive

Elena Memelis, directoarea Şcolii Speciale din Caransebeş, suspendată din funcţie după incidentul din ziua de 3 martie a anului trecut, petrecut în incinta unităţii de învăţământ, susţine că este victima unei înscenări. Una dintre reclamante a vrut să-i ia locul în fotoliul de director.

Trimisă în judecată pentru lovire sau alte violenţe, Elena Memelis riscă să părăsească pentru totdeauna sistemul educaţional pe uşa din dos. La cei 51 de ani ai săi, fosta directoare a Şcolii Speciale din Caransebeş ar putea fi condamnată pentru scenele de violenţă din fumoarul unităţii de învăţământ. Aceasta este acuzată de profesoarele Oana Grigorescu şi Iuliana Ion că le-a pălmuit şi tras de păr în faţa celorlalte cadre didactice. Ajunsă în faţa magistraţilor de la Judecătoria Caransebeş, Elena Memelis şi-a susţinut nevinovăţia.


    “Oana Grigorescu a început să mă facă albie de porci, mincinoasă, nesimţiţă şi manipulatoare. În acelaşi timp s-a ridicat de pe scaun şi a venit spre mine fiind foarte nervoasă. A continuat cu invectivele la adresa mea şi i-am spus că este de serviciu pe şcoală şi să meargă să supravegheze elevii. A fost foarte dură şi caustică. Am pus mâna dreaptă pe braţul ei stâng şi i-am spus să terminăm discuţia. S-a sucit, s-a întors spre mine cu braţul ridicat ca şi cum ar fi vrut să mă lovească. M-am întors şi eu şi am împins-o. Iuliana Ion s-a ridicat şi a venit spre noi. Eram între cele două. M-am smucit şi am încercat să ies dintre cele două, dar nu am reuşit. M-a scos psihologul dintre cele două”, a relatat Elena Memelis.


    Procurorul a intervenit şi a întrebat-o pe fosta directoare dacă le-a lovit cu palmele sau nu pe cele două cadre didactice. “Nu conştientizez dacă am lovit. Nu le-am lovit cu palmele peste faţă pe cele două”, a răspuns ezitant aceasta. Procurorul a revenit cu întrebarea precizând că nu înţelege ce înseamnă să nu conştientizezi. “Nu-mi dau seama dacă le-am lovit. După incident nu am văzut urme ale loviturilor, nici măcar o zgârietură”, a adăugat Elena Memelis. Lumină urmează să facă instanţa de judecată, dar scandalul e departe de a se încheia, deoarece nici Oana Grigorescu nu pare a fi uşă de biserică, iar fosta directoare ameninţă cu dezvăluiri incendiare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite