Aquaparc de milioane între ruine în stațiunea de pe Cerna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În contul Primăriei au ajuns 7,2 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării. Proiectul autorităţilor din oraşul-staţiune, de înfiinţare a unui Aquaparc pe Platoul Coronini, pune pe planul secund centrul istoric.

În timp ce numărul turiştilor nu este unul foarte mare, iar centrul istoric al staţiunii Băile Herculane are mare nevoie de renovări, administraţia locală vrea un Aquaparc pe Platoul Coronini. Scandalurile dintre municipalitatea din Herculane şi Iosif Armaş au lăsat urme adânci în ceea ce priveşte turismul, noii administratori de hoteluri având o misiune extreme de grea până să readucă staţiunea la viaţă.

Cu toate acestea, Ministerul Dezvoltării a dat undă verde pentru un Aquaparc de peste nouă milioane de euro, sumă stipulată în studiul de fezabilitate întocmit de municipalitate. „Zilele trecute am primit suma de 7,2 milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru AquaParc, renovarea fostului cinematograf, care se vrea a fi un centru multimedia modern, trasee turistice şi încă trei proiecte în centrul istoric al oraşului“, a declarat Nicuşor Vasilescu, primarul Băile Herculane.

Turiştii care vin totuşi în staţiune mărturisesc că dau mai multă importanţă apelor termale decât luxului. „Staţiunea nu arată aşa rău cum se tot vorbeşte, şi vin în fiecare an la Herculane. Am mai fost şi la Sovata, şi la Felix, dar toţi cei care vin la Herculane spun că se simt bine după câteva zile de tratament aici.”, a declarat Ştefan Herdea, un turist din Alba Iulia.

Yoghinii au fost consultaţi de municipalitate
Pentru că, anual, timp de două săptămâni, aproape 5.000 de yoghini vin la Herculane, administraţia locală a ţinut cont şi de ei atunci când a ales locaţia AquaParcului. „Era evident să discutăm cu reprezentanţii MISA pentru a ajunge la o înţelegere, mai ales că staţiunea găzduieşte anual întâlnirea acestora. Printre solicitări a fost şi aceea că au nevoie de un teren de 5.000 de metri pătraţi, cerere de care am ţinut cont“, a mai spus edilul şef.

Proprietarii de pensiuni din staşiune şi-au făcut asociaţie
Pentru a putea obţine finanţări şi pentru o promovare mai bună a turismului din Herculane, proprietarii de pensiuni au înfiinţat anul trecut o asociaţie. În vara acestui an, în colaborare cu Serviciul Salvamont Caraş-Severin, au demarat un proiect prin care a fost montată o tiroliană pe Valea Cernei. „Am luat etapele la rând pentru a obţine toate avizele, în special am cerut aprobarea celor de la Parcul Naţional Domogled”, a declarat Mariana Molnar, preşedintele Asociaţiei de Turism Băile Herculane.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite