Angajaţii Primăriei Reşiţa au început  protestele. Au ieşit în stradă, dar urmează boicotarea şedinţelor de consiliul şi întreruperea activităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO caon.ro
FOTO caon.ro

Angajaţii Primăriei Reşiţa au început măsurile de protest împotriva deciziei Consiliului Local de a tăia salariile cu 10 procente.

Miercuri, după-amiază, funcţionarii primăriei au ieşit în stradă şi au protestat în faţa instituţiei, faţă de decizia primarului Ioan Popa, apobată de Consiliul Local Reşiţa, de diminuare a salariilor cu 10 procente. Cei mai afectaţi de această hotărârea sunt cei cu venituri foarte mici, pentru care tăierea se va resimţi puternic.

Liviu Gârtoi, liderul sindicatului din Primăria Reşiţa spune că a cerut conducerii administraţiei locale să facă tăierile de la cei a căror salarii depăşesc cinci mii de lei, însă primarul Ioan Popa nu a fost de acord. Gârtoi spune că protestele vor continua, chiar dacă nu se va mai ieşi în stradă în zilele următoare.

"Am stat ieri în stradă până după ora 18.00. Astăzi nu vom mai ieşi în stradă, dar pregătim alte măsuri. Vom boicota şedinţa ordinară a consiliului, din luna martie, pentru că le-am dat toate indiciile că acea hotărârea au luat-o încălcând legea, dar nu i-a interesat. Au luat în seamă doar punctul de vedere al domnului primar. Luăm în calcul, insclusiv întreruperea activităţii. Asta ar urma după şedinţă, când vom întrerupe activitatea. La început pentru două ore, aşa cum permite legea, iar după vom ajunge la a întrerupe total munca", a declarat Liviu Gârtoi.

În ultima şedinţă a Consiliului Local Reşiţa, primarul Ioan Popa a propus diminuarea salariilor tuturor angajaţiilor cu 10 la sută. Motivul pentru această decizie, aprobată de consilierii locali, este că bugetul nu mai poate susţine cheltuielile din acest an. Edilul Reşiţei a pus această situaţie pe seama măsurilor luate de guvern, care a încărcat cu cheltuieli bugetele locale fără să dea surse de finanţare.

Ioan Popa a mai spus că aceste tăieri salariale nu sunt sufieciente şi că vor urma inclusiv reduceri de personal.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite