Adrian Chebuţiu rămâne numărul unu la UCM Reşiţa, chiar dacă se află după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa

Fostul director al UCMR, Dan Obădău, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie, ar putea prelua de luni executivul companiei reşiţene de la Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda. Obădău a condus destinele uzinei reşiţene şi înainte de privatizarea acestuia.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au arestat pe Adrian Chebuţiu, preşedintele-director al UCMR, şi l-au trimis după gratii alături de directorul executiv, Adrian Preda, înainte ca aceştia să lase drept de semnătură unei alte persoane din cadrul companiei. Joi seară, conducerea uzinei reşiţene a încercat să numească un interimar până la eventuala eliberare a celor doi bossi. Surse din interiorul companiei susţin că atribuţiile lui Chebuţiu şi Preda vor fi preluate de Dan Obădău, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie. Acesta a declarat însă, în această dimineaţă, că numele preşedintelui interimar va fi cunoscut abia luni. “Nu avem ce să spunem pentru că am amânat Consiliul de Administraţie pentru luni. Atunci va fi un Consiliu de Administraţie ordinar şi, probabil, vom stabili şi alte treburi. Deocamdată atât şi nimic mai mult şi vă rog să încheiem discuţia”, a spus Obădău, după care a trântit telefonul.


Chebuţiu dirijează de după gratii
    Sergiu Taban, purtătotul de cuvânt al UCMR, confirmă că tot Chebuţiu e numărul unu. “Adrian Chebuţiu este în continuare preşedintele UCM Group şi, implicit, al UCM Reşiţa, dar pentru moment se află în incapacitatea de a-şi exercita funcţia. În locul domniei sale, luni, va fi numit un preşedinte cu rol interimar”, a precizat Taban. În altă ordine de idei, toţi angajaţii grupui de firme UCMR şi-au primit lefurile. “Trebuia să primim banii în 15, dar au intrat aseară. N-a murit nimeni că a aşteptat două zile. Important e că au intrat şi sperăm să se rezolve cu bine problemele pe care le are conducerea noastră”, a spus Marcel Guşcă, angajat al UCMR. “Conducerea uzinei mi-a confirmat faptul că şi angajaţii UCM Reşiţa, aproximativ 2.400 la număr, şi-au primit aseară salariile aferente zilei de 15 decembrie. Mai mult decât atât, avansul, care ar trebui achitat în data de 30 a lunii, va fi plătit mai devreme”, a adăugat Taban.


29
de zile de arest preventiv au primit Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda de la magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite