Vâlcenii protestează faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Asociaţiei „A doua Şansă” din Râmnicu Vâlcea se vor deplasa sâmbătă la Bucureşti, pentru a protesta faţă de uciderea câinilor fără stăpân.

La manifestaţie sunt aşteptaţi să participe iubitorii de animale din oraşele unde consiliile locale au hotărât eutanasierea maidanezilor care nu sunt adoptaţi sau revendicaţie în termenul prevăzut de lege.

„Este o mobilizare internaţională, un miting de solidaritate cu cei din străinătate care nu înţeleg lipsa de reacţie a românilor faţă de problema câinilor fără stăpân. În Germania, astfel de manifestaţii se organizează în fiecare săptămână”, precizează Iulian Puican, preşedintele Asociaţiei A doua Şansă.

În Râmnicu Vâlcea nu s-a trecut încă la eutanasierea câinilor fără stăpân din adăpostul de la Feţeni întrucât asociaţia a atacat în instanţă deciziile CL.

„În acest moment se discută suspendarea hotărârilor privind eutanasierea câinilor şi nivelul taxei pentru adopţia la distanţă. Considerăm că acel cost de 135 de lei pentru adopţii este foarte mare în condiţiile în care, într-un sector din Bucureşti taxa e de doar 77 de lei”, mai spune Puican. 

Sâmbătă, se vor organiza proteste şi în Craiova sau Constanţa, dar şi oraşe din Germania, precum Hamburg şi Berlin.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite