Vâlcenii preferă să culeagă căpşuni în Spania decât să muncească în spitalele din Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vâlcenii nu se grăbesc să invadeze Marea Britanie. Deşi englezii oferă 150 de locuri de muncă prin reţeaua Eures, niciun vâlcean nu s-a arătat interesat să plece la muncă în această ţară.

În spitalele din Marea Britanie sunt vacante 150 de posturi pentru asistenţii medicali din România care au o experienţă de minim şase luni în domeniu şi cunosc bine limba engleză. Contrar aşteptărilor, oferta angajatorilor britanici nu prezintă interes pentru personalul medical din spitalele vâlcene. 

„ Avem 328 de locuri de muncă în ţări din Uniunea Europeană, majoritatea posturilor vacante fiind în Marea Britanie. Se acordă un salariu de aproximativ 1000 de euro pe lună dar, până în prezent, nu a fost nimeni interesat de această ofertă”, precizează Liviu Cochirlea, consilier Eures în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea. 

În schimb, oferta unui angajator spaniol a stârnit mare interes în Vâlcea. Zeci de femei şi-au depus dosarele la sediul AJOFM  pentru a pleca la cules de căpşuni în Spania. Selecţia finală va avea loc la mijlocul lunii ianuarie, în judeţul Olt.

 „Am primit 150 de dosare pentru Spania şi am eliberat invitaţii pentru selecţia de la Slatina pentru circa 50 de persoane. Mai mult de jumătate dintre persoanele care şi-au depus dosarele nu au mai fost plecate până acum în străinătate”, mai spune Liviu Cochirlea. 

Angajatorul spaniol oferă 750 de locuri de muncă şi este dispus să plătească 39 de euro pe zi. Contractul de muncă se încheie în februarie şi este valabil trei luni.

Şi germanii sunt interesaţi să angajeze forţă de muncă prin intermediul AJOFM Vâlcea. Aceştia oferă 129 de locuri de muncă pentru educatoare, asistenţi medicali, instalatori, operatori mase plastice, bucătari sau paznici.

Citeste si:  Victor Spirescu, romanul care a invadat Marea Britanie

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite