Vâlcea, judeţul cu doi preşedinţi interimari la Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Vâlcea are în acest moment doi preşedinţi interimari: Gheorghe Păsat şi Dumitru Persu. În cea de-a V-a şedinţă extraordinară pentru desemnarea unui vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte, liberalii au reuşit să-l impună pe Gheorghe Păsat în fruntea instituţiei. La rândul lor, social democraţii susţin că postul rămas vacant după moartea fostului preşedinte, Ion Cîlea, îi revine de drept vicepreşedintelui Dumitru Persu.

Gheorghe Păsat a fost ales astăzi preşedinte interimar al CJ Vâlcea, într-o şedinţă extraordinară de la care au lipsit consilierii PSD. Pentru a întruni jumătate plus unu din voturile consilierilor judeţeni, respectiv 17 voturi, liberalul Păsat a fost nevoit să se voteze. 

Pe de altă parte, pesediştii spun că hotărârea prin care Păsat a fost ales interimar este ilegală şi că acesta ar fi trebuit să se abţină de la vot. Juriştii PSD susţin că s-au încălcat dispoziţiile legii 215/2001, republicată,  şi prevederile legii 393/2004, respectiv statutul aleşilor locali care stabileşte obligativitatea pentru alesul local care are un interes patrimonial sau personal să se abţină de la vot. 

Social democraţii consideră că preşedinte interimar al CJ Vâlcea este doar Dumitru Persu şi aşteaptă ca Instituţia Prefectului să facă lumină în acest caz până luni. În caz contrar, pesediştii vor ataca în contencios administrativ hotărârea prin care Gheorghe Păsat a fost desemnat vicepreşedinte, respectiv preşedinte interimar al CJ Vâlcea. În cazul în care instanţa le va da dreptate consilierilor PSD, toate actele semnate de Gheorghe Păsat în perioada itnerimatului sunt lovite de nulitate. 

Tot în şedinţa extraordinară de astăzi, după ce consilierii PSD au părăsit sala de şedinţe, grupul PNL l-a desemnat pe Romulus Bulacu să ocupe funcţia de vicepreşedinte, în locul lui Gheorghe Păsat. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite