Trei şcoli şi cinci grădiniţe din judeţul Vâlcea, închise din cauza iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpadă pe şosele, Foto: Arhiva Adevărul
Zăpadă pe şosele, Foto: Arhiva Adevărul

Cursurile la opt unităţi şcolare din judeţul Vâlcea au fost suspendate vineri, 18 ianuarie. Zeci de gospodării sunt în continuare în beznă, vântul puternic dărâmând arbori şi luând acoperişuri.

Astăzi, 18 ianuarie, au fost suspendate cursurile în trei şcoli şi cinci grădiniţe în care învaţă 475 elevi şi respectiv 133 preşcolari, în total 608 copii. 

Unităţile şcolare din Muereasca, Sălătrucel şi Vaideeni au fost închise din cauza avariilor provocate la reţelele de distribuţie a energiei electrice. 

Tot din cauza vântului şi a valurilor puternice, vasul de croazieră pe Olt, din staţiunea Călimăneşti – Căciulata, a trebuit să fie readus la mal şi andocat sub podul care face legătura între oraş şi insula Ostrov. 

Potrivit ultimei informări din partea Prefecturii Vâlcea, pe Valea Oltului, în ultimele 24 de ore, circulaţia a fost întreruptă total sau parţial opt ore, nu doar din cauza zăpezii, poleiului şi bolovanilor, ci şi a unui incendiu izbucnit la anvelopa unui tir. 

La Călimăneşti, mai mulţi arbori au fost doborâţi, fapt ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a iluminatului public. Acoperişurile a două anexe gospodăreşti au fost luate de vântul puternic, afectând şi ele parţial reţeaua de joasă tensiune. Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” a rămas fără o parte din acoperiş.

Un drum din zona montană, DN 7D, între km. 31 – 31 + 360 m, pe raza localităţii Perişani, sat Poiana, este temporar închis, tot din cauza vântului puternic care a troienit zăpada, lucru ce a făcut imposibilă acţiunea utilajelor de deszăpezire ale Serviciului Drumuri Naţionale Vâlcea.

Echipajele SMURD au intervenit în 10 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, a declarat că 81 de gospodării din Sălătrucel sunt în continuare în beznă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite