Termenul de finalizare a pasajului "Tudor Vladimirescu”, prelungit pentru a opta oară. Constructorul refuză să plătească penalităţi de întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul ar fi trebuit sa fie gata in iunie 2013. Foto Adevarul
Pasajul ar fi trebuit sa fie gata in iunie 2013. Foto Adevarul

Lucrările la pasajul de pe Bulevardul “Tudor Vladimirescu” bat pasul pe loc.  Confort S.A., firma patronată de omul de afaceri bănăţean Georgică Cornu, a cerut un nou termen pentru finalizarea pasajului suprateran. Constructorul refuză să plătească penalităţi de întârziere, deşi termenul prevăzut în contract pentru realizarea investiţiei a fost luna iunie 2013.

Problemele „regelui asfaltului” din Banat îi afectează pe râmniceni, primăria fiind nevoită să prelungească în aceasta luna, pentru o opta oară, termenul de execuţie a investiţiei de pe Bulevardul „Tudor Vladimirescu”. Astfel, la cererea constructorului, noul termen pentru finalizarea  pasajului suprateran este 30 iunie 2015. 

Conform contractului, constructorul, firma Confort din Timişoara, s-a angajat să finalizeze lucrările în luna iunie 2013, acesta fiind de altfel unul din motivele pentru care a si câştigat proiectul. Cu doar câteva zile înainte de termenul limită, societatea a solicitat însă prelungirea contractului pentru data de 31 decembrie 2013. Ulterior au urmat alte amânări, iar din vara anului trecut, constructorul aflat în insolvenţă a subcontractat o parte din lucrări altor două societăţi. În timpul vizitei în teren din august 2014, reprezentanţii primăriei şi-au dat seama că proiectantul a uitat de trotuarele pentru cetăţenii din Goranu, aşa că termenul de finalizare a lucrărilor a fost devansat din nou pentru ca firma să construiască o rampă laterală pentru râmnicenii care stau pe malul stâng al Oltului.  

Primăria îl dă în judecată pe Georgică Cornu

Firma din Timişoara s-a angajat anul trecut că va termina lucrările in ianuarie 2015, însă, primăria s-a văzut nevoită, zilele trecute, să prelungească din nou contractul.

“Până în prezent s-au semnat şase acte adiţionale la contract şi a fost devansat termenul de finalizare a lucrărilor de opt ori. Firma a refuzat să plătească penalităţi, iar facturile ne-au fost returnate. Urmează să-i dăm în judecată”, declară primarul interimar Ion Gigi Matei. 

Investiţia depăşeşte 24 de milioane de euro, iar societatea ar trebui să plătească pentru fiecare zi de întârziere penalităţi de 0,1 % din valoarea contractului. Patronul firmei din Timişoara a motivat până acum că întârzierile se datorează proiectantului angajat de primăria Râmnicului, care a omis să treacă în studiul de fezabilitate reţeaua de gaze şi cea de transmisiuni a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) din zona căii ferate. 

Al 9-lea termen pentru finalizarea lucrărilor la “Alexandru Lahovari”

Lucrările de modernizare si reabilitare a Colegiului Naţional “Alexandru Lahovari” se vor încheia până la sfârşitul acestei săptămâni, cel puţin asa sustine primarul interimar al Râmnicului. Proiectul cu fonduri europene ar fi trebuit să se finalizeze în urmă cu câţiva ani, dar constructorul a cerut de nouă ori prelungirea contractului. Nici firma vâlceană nu a plătit penalităţi de întârziere până în prezent, deşi în contract este scris negru pe alb că va fi penalizată cu 0,1 % din valoarea investitiei. 

“La Colegiul Naţional “Alexandru Lahovari” suntem pe final, procentul de realizare este de 99 %, constructorul mai are de montat patru ferestre şi sperăm ca aceste lucrări să se încheie în data de 28 februarie.  A fost un proiect greu, care a necesitat lucrări de refacere, dar întârzierile se datorează constructorului care n-a avut forţa şi disciplina să ducă la bun sfârşit acetse lucrări ”, susţine primarul interimar al Râmnicului. 

Lucrările bat pasul pe loc şi Parcul Zăvoi. Investiţia va fi inaugurată la sfârşitul lunii iulie, de Ziua Imnului Naţional, şi nu în luna mai, aşa cum s-a anunţat iniţial. 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri