Supa-cremă de ciuperci, un preparat delicios după o reţetă a unui chef faimos
0Ciupercile ocupă un loc important în bucătăria românească datorită valorii nutritive ridicate şi a numeroaselor variante în care se pot pregăti,
Vă propune un preparat savuros, uşor de pregătit, după o reţetă a cunoscutului chef Adrian Hădean, unul dintre juraţii de la "Masterchef".
Ingrediente pentru 6 porţii:
-300 de grame de ciuperci champignon
-un cartof (300 de grame)
-o ceaşcă de smântână dulce
-o ceapă albă
-o ţelină medie şi o rădăcină de pătrunjel
-sare după gust şi puţin cimbru
- felii de baghetă, ulei de masline şi usturoi pentru crutoane
1. Ciupercile proaspete se spală şi se curăţă de codiţă.
2. Cartoful, ceapa, ţelina, pătrunjelul rădăcină se pun la fiert în doi litri de apă cu puţină sare. După ce au fiert legumele, în oală se adaugă şi ciupercile şi se mai lasă la foc pentru alte zece minute.
3. După ce au fiert şi ciupercile, supa se mixează cu un blender şi se adaugă smântâna.
Adrian Hădean recomandă pentru crutoane câteva felii de baghetă, unse cu ulei de măsline şi usturoi. Peste fiecare felie de paine se poate presăra pătrunjel tocat şi cimbru uscat.
Cei care petrec mai mult timp în bucătărie pot încerca şi variantele „soft” ale preparatului, care presupun călirea şi fierberea unei cantităţi mai mari de ciuperci. În mai toate reţetele se specifică faptul că ciupercile călite se pot fierbe apoi în supă de legume sau de pasăre, unt şi până la 250 de grame de smântână pentru gătit.