Rata şomajului a scăzut, în judeţul Vâlcea, cu aproape un procent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, rata şomajului a continuat să scadă şi în luna mai. La finele lunii, în judeţ s-a înregistrat o rată de 5,35 %.

La data de 31 mai 2013, AJOFM Vâlcea avea în evidenţe aprximativ 9 400 de şomeri, cu aproape 2 000 mai puţini faţă de prima lună din acest an.

“Rata şomajului este în scădere încă de la începutul anului, când a fost de 7,2 %. În prezent, rata este de 5,35 %, în scădere cu 0,8 puncte procentuale faţă de luna aprilie. Avem înregistrate 9 392 de persoane fără un loc de muncă”, spune Gabriel Albinaru, purtător de cuvânt al AJOFM Vâlcea.

În această săptămână, în judeţul Vâlcea sunt vacante 500 de locuri de muncă, majoritatea în domeniul construcţiilor, serviciilor şi confecţiilor textile.

Printre angajatori se numără, de asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea care scoate la concurs câte un post de arhivar, asistent medical generalist, infirmier şi brancardier.


Dosar pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj

Persoanele care rămân fără loc de muncă trebuie să depună actele pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj în cel 10 zile de la data concedierii.

“Vâlcenii care îşi pierd locul de muncă trebuie să se adreseze AJOFM în termen de 10 zile pentru a putea intra în şomaj. În acest termen, ei trebuie să-şi facă un dosar care să cuprindă mai multe acte printre care copii de pe actele de studii, de pe cartea de muncă şi un act eliberat de angajator privind stagiul de muncă ”,completează Gabriel Albinaru.

Şomerii mai trebuie să depună la dosar o adeverinţă de venit de la Finanţe, copie de pe un extras din Revisal si o adeverinţă de la medical de familie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite