Râmnicu Vâlcea: Staţiunii Băile Govora i se redă farmecul de altădată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se va reface fântâna arteziană, se vor amenaja aleile şi pasarelele pietonale spre izvor şi se va amenaja un minianfiteatru în aer liber

Modernizarea staţiunii Băile Govora a devenit acum o certitudine în termen de un an firma care a câştigat licitaţia urmând să finalizeze lucrările de modernizare a Parcului Central . Primarul localităţii, Mihai Mateescu, ne-a spus: „Prin fonduri Phare am făcut un proiect din 2004 în care staţiunile Horezu, Călimăneşti, Govora şi Olăneşti urmau să primească 11,8 milioane euro, împărţiţi în mod egal, pentru dezvoltarea turismului. Aceste fonduri au fost redirecţionate către Complexul Expoziţional de la Seaca, noi, staţiunile, rămând pe dinafară". Edilul spune că a refăcut proiectul, iar acum pe AXA 5 staţiunea Băile Govora a primit 22.777.014 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională , din care 22.321.474 lei nerambursabili, restul de 455.450 lei (2 %) fiind din fonduri locale.


Staţiunea va stârni curiozitatea turiştilor


Cu aceşti bani, la Băile Govora au început lucrările de reabilitare şi modernizare a infrastructurii turistice. „Vrem ca într-un an, când lucrările vor fi gata, noile spaţii modernizate să aibă agresivitate şi să incite curiozitatea şi interesul turiştilor, dar în acelaşi timp staţiunea să adauge o nouă poveste locului", spune edilul. Unul dintre turiştii veniţi la tratament, Ioan Molnar (62 ani), din Sibiu, ne-a spus: „Parcul îşi lasă impresia că este lăsat la voia întâmplări, iar staţiunea este aşa cum o ştim de ani de zile. Doar apa de la izvoare este acum pe bani". Alte două proiecte, unul cu fonduri europene iar altul cu ajutor de la stat se află în diverse stadii de derulare la Primaria Băile Govora.


Aleile spre izvoare, refăcute


Vor fi refăcute fântâna arteziană de la intrarea în parc, din care nu vor lipsi luminile decorative, se va amplasa un minianfiteatru în aer liber, unde se vor organiza spectacole şi discoteci, chioşcul de muzică va fi refăcut ca la începutul sec. XX, vor fi refăcute pasarelele pietonale şi aleile către izvoarele minerale.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite