Râmnicu Vâlcea: Reţele de cablu şi TV trec în subteran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările pentru NETCITY au cuprins toată Calea Lui Traian
Lucrările pentru NETCITY au cuprins toată Calea Lui Traian

Primăria îi obligă pe operatori să desfiinţeze păienjenişul de fire de pe stâlpi în doi ani. Pe Calea lui Traian, începând din această lună toate reţelele se vor monta în reţeaua subterană constuită de primărie pe bani europeni.

Râmnicu Vâlcea este unul din puţinele oraşe în care municipalitatea a luat decizia de a muta calblurile TV şi cele de Internet în subteran. Astăzi, consilierii locali au votat hotărârea prin care se acordă un termen de doi ani operatorilor de cablu şi Internet pentru a-şi trece în subteran firele şi fibra optică. Mai mult, aleşii din Râmnicu Vâlcea au decis ca din această lună să interzică şi montarea altor cabluri pe stâlpii şi aşa încărcaţi de fire de tot felul. „În acest moment, pe Calea lui Traian s-au instalat canalizaţiile subterane prin care vor fi trecute cablurile de curent, tv, telefonie şi Internet. În această vară nu vor mai exista stâlpi încărcaţi de fire pe Calea lui Traian", explică viceprimarul Romeo Rădulescu. Acesta mai arată că, pe principala arteră de comunicaţie lucrările sunt mult mai complexe şi includ instalarea unei noi reţele de ilumiat public, regândirea trotuarelor şi a căii de rulare, iar executarea canalizaţiei subterane pentru cabluri a fost posibilă prin interediul unei finanţări totale de aproximativ opt milioane de euro pentru întreaga lucrare. Potrivit reprezentanţilor primăriei reţeaua poartă denumirea de NETCITY şi va fi folosită de operatori contracost la tarife stabilite ulterior prin Hotărâre de Consiliu Local.


După doi ani cablurile de pe stâlpi se desfiinţează.


Pentru restul oraşului operatorii de cablu şi internet vor trebui să îşi constuiască singuri reţelele subterane. Potrivit hotărârii adoptate azi, în cei doi ani de graţie oferiţi de către autorităţi firmele care au cabluri aeriene vor trebui să le mute sub trotuare pe cheltuiala lor. Şi pentru ca asfaltul să nu fie spart de trei ori în acelaşi loc, experţii primăriei le-au impus operatorilor să monteze minim trei canalizaţii ce pot fi folosite în comun cu alte firme prin subînchiriere. După expirarea perioadei de graţie toate cablurile aeriene vor fi desfiinţate, se mai arată în hotărârea de consiliu local.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite