Râmnicu Vâlcea: Primăria va da în folosinţă 44 de apartamente noi pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţiile de acordare a unei asemenea locuinţe s-au schimbat. Acum tinerii îşi pot cumpăra apartamentul la un an după închiriere.

Programul de construcţie a apartamentelor în regim ANL merge mai departe în Râmnicu Vâlcea. Zilele trecute au fost demarate lucrările pentru încă două blocuri de locuinţe ANL ce vin în completarea complexului Ostroveni 6. Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei din Râmnicu Vâlcea afirmă că există o cerere foarte mare de locuinţe din partea tinerilor şi că autorităţile locale au reuşit ca anul acesta să acceseze o serie de fonduri pentru construirea acestor apartamente. „În acest moment au început lucrările pentru extinderea zonei Ostroveni 6, unde sunt deja construite blocuri de locuinţe ANL. Aici se vor mai adăuga încă două imobile, cu un total de 44 de apartamente. Firma care realizează această investiţie a fost selectată prin licitaţie de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi este din Slatina. Termenul de finalizare pentru locuinţele din acest complex este până la sfârşitul lui 2010", afirmă Daniel Ionescu.


Apartamentele pot fi cumpărate după un an


Legislaţia în domeniul acordării locuinţelor în regim ANL a fost recent schimbată, iar tinerii îşi pot cumpăra acum apartamentul primit în chirie după numai un an de la primirea cheilor. Până anul acesta cei care stăteau cu chirie în ANL-uri erau obligaţi să aştepte cinci ani pentru a-şi putea cumpăra locuinţele. În principiu, spun oficialii primăriei, condiţia pentru a primii un apartament în blocurile ANL este cea de vârstă - solicitantul să nu depăşească 35 de ani şi să lucreze în Râmnicu Vâlcea. Numărul cererilor este destul de mare, spune purtătorul de cuvânt, iar cei care le depun trebuie să ştie că există o întreagă procedură de evaluare ce stă la baza acordării acestor apartamente.

Alte 105 apartamente în Ostroveni 5


Oficialii din cadrul primăriei din Râmnicu Vâlcea anunţă că zilele trecute a fost întregistrată şi documentaţia care permite eliberarea autorizaţiilor de construcţie pentru alte patru blocuri ANL, ce totalizează un număr total de 105 apartamente în zona Ostroveni 5. Lucrările ar trebui să înceapă în vara acestui an pentru ca în 2011 locuinţele să fie repartizate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite