Râmnicu Vâlcea: Portret - Nicolae Rădulescu, conduce Clubul Pensionarilor de 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este plin de viaţă şi optimism şi spune că secretul său stă în onestitatea ce i-a condus viaţa. Acum e şeful Clubului Pensionarilor şi organizează zeci de manifestări dedicate vârstnicilor.

În fiecare dimineaţă Nicolae Rădulescu deschide clubul pensionarilor la prima oră. Are grijă ca mesele să fie aranjate şi totul să fie ordine pentru a-i primii pe vârstnici. La cei 62 de ani ai săi, Rădulescu este la fel de sprinten şi optimist cum era şi acum 30 de ani. „De 11 ani mă ocup de Clubul Pensionarilor. Sunt un fel de coordonator, pentru că nu îmi place să îmi spun şef. Am grijă ca oamenii să se simtă bine, să îşi petreacă timpul cât mai plăcut şi totul să fie în regulă. Eu sunt o persoană foarte organizată şi poate de aceea nu am avut niciodata probleme la club", spune Nicolae Rădulescu. Omul povesteşte că, de când a preluat conducerea acestui club au fost organizate zeci de manifestări şi concursuri. „Anual avem un concurs de şah, table şi biliard, la care câştigătorii sunt premiaţi cu medalii dar şi cu mici sume de bani", explică şeful de la Clubul Pensionarilor. Zilnic, în sala supravegheată de acesta sunt vin peste 40 de vârstnici care preferă să îşi petreacă timpul alături de amici decât să stea singuri acasă. „Iarna vin şi mai mulţi, pentru că e frig şi alte alternative de petrecere al timpului liber pentru vârstnici nu prea mai sunt în oraş", susţine Nicolae Rădulescu.


AMC-ist de o viaţă


Înainte de a se pensiona, Nicolae Rădulescu şi-a clădit cariera cât o viaţă de om la Uzinele Sodice Govora. „Acolo am lucrat din 1956 până în 1999 când a trebuit să mă pensionez. Am fost electrician AMC-ist, adică eu mă ocupam de toate aparatele de măsură şi control din uzină. Pe vremea aceea nu exista o specializare în şcoli pentru această meserie, aşa că totul a trebuit învăţat din mers. Eu o viaţă întreagă am făcut lucrul acesta şi sunt foarte mândru de locul în care am lucrat", spune Nicolae Rădulescu.


Întrebări şi răspunsuri:


Aveţi un sfat pentru generaţiile tinere?


Cred că cei tineri ar trebui să nu îşi abandoneze nicioadată optimismul , iar pentru a reuşi în viaţă este nevoie de cinste şi de muncă. Niciodată un om nu ar trebui să se bazeze pe avutul altuia, ci să încerce, pe cât poate să îşi clădească singur, pe propriile puteri viaţa.


Pe lângă competiţiile de şah şi table, ce mai găzduieşte clubul?


Eu unul mă mândresc cu biblioteca pe care o avem. Peste 200 de volume sunt gata pentru a fi împrumutate vârstnicilor. Le-am primit prin donaţie de la Biblioteca Judeţeană şi sunt foarte valoroase. În fiecare zi sunt oameni care împrumută cărţi de citit.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite