Râmnicu Vâlcea: La cinci ani a intrat în foc să-şi salveze surioara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adelin Călugăriţa, băieţelul care a intrat în foc să-şi salveze surioara
Adelin Călugăriţa, băieţelul care a intrat în foc să-şi salveze surioara

Mama copiilor a plecat să ia ajutoarele de căldură, iar tatăl s-a dus după lapte. Fetiţa de opt luni a murit carbonizată.

  Ieri, în satul Zăvoieni, Ion Călugăriţa (33 ani) îşi căra ultimele animale de prin gospodărie. Luni după amiază, casa în care locuia alături de soţie şi alţi trei copii a fost mistuită de flăcări, fetiţa cea mică, Roxana, arzând de vie. Sătenii spun că părinţii sunt vinovaţi de dramă. „Ăştia nu sunt în stare să-şi crescă pruncii. Au mai avut doi copii acum câţiva ani, luaţi în plasament şi era un chin pentru sufletele nevinovate. Îi lăsau nesupravegheaţi şi plecau care încotro. El bea iar femeie e... umblăreaţă. Bine că i-a luat statul înapoi pe copiii", susţin mai multe voci din sat.

image


Soţii dau vina unul pe celalt


 Mama celor trei copii, Irina (32 ani), a plecat să ia ajutoarele de la Primărie. „Apoi m-am dus la şedinţa cu părinţii, de la şcoală, copilul cel mare, Marius, fiind în clasa I-a. L-am lăsat pe soţul meu cu copiii", spune femeia plângând. Ion Călugăriţa (33 ani), soţul, aruncă vina pe soţia lui, deşi el a fost ultimul care a plecat din casă, lăsându-l pe Adelin (5 ani) şi pe Roxana (8 luni) nesupravegheaţi, după ce a alimentat soba cu lemne. „Vina este a soţiei, eu m-am dus să aduc laptele de la ciobanul unde lucrez", se apără acesta. Vecina care a văzut luni după amiază flăcările este Aurelia Băloi. „Am alergat prin grădină şi în uşă era Adelin şi vrea să intre prin foc să o scoată pe surioara lui. L-am oprit, dar copilul s-a dus în camera cealaltă şi l-am scos de acolo şi am început să ţip la vecini, după ajutor", povesteşte femeia. Vecinii au sărit şi au scos butelia cuprinsă de flăcări, iar pompierii militari, care au venit foarte repede, au scos trupul carbonizat al micuţei Roxana. „Am vrut să o scot pe surioara mea din foc, dar n-am putut să o ridic din pătuţ", a spus Adelin. Pompierii cred că incendiul s-a produs de la jarul căzut din sobă.

image


Risca 10 ani de inchisoare


 Ion Călugăriţa este cercetat de poliţie pentru punerea în primejdie a vieţii propriului minor şi riscă închisoare până la zece ani. Direcţie Pentru Protecţia Copilului Valcea va începe o anchetă prin care va stabili dacă cei doi fraţi Călugăriţa vor fi luaţi în plasament sau nu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite