Râmnicu Vâlcea: Doar patru câini şi-au găsit stăpân la primul târg de adopţie (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul targ de adopti de caini organizat la Gradina Zoologica
Primul targ de adopti de caini organizat la Gradina Zoologica

Copiii au fost încântaţi să mângâie animalele care proveneau de la Adăpostul de la Feţeni. Acţiunea s-a desfăşurat sub sloganul „Fiecare căţel merită o casă"

Aseară, la orele 20,30, primul târg de adopţie pentru câinii proveniţi de la Adăpostul de la Feţeni, organizat în faţa Grădinii Zoologice din Râmnicu Vâlcea şi-a închis porţile. Anca Puican, de la Asociaţia „A doua şansă" - Vâlcea, care se ocupă cu protecţia animalelor, ne-a spus:

image

„A fost primul târg de acest gen care s-a organizat în oraş. Pentru a stimula adopţiile, am oferit gratuit, cu ajutorul sponsorilor şi o cuşcă pentru căţelul adoptat. Patru câini au fost adoptaţi". Acţiunea desfăşurată sub sloganul „Fiecare căţel merită o casă", a adunat sute de copii vizitatori care şi-ar fi dorit acasă unul dintre animale vaccinate şi deparazitate.

La primul targ de adoptii doar patru caini si-au gasit stapan

„Aş vrea să iau unul pentru la ţară, la bunici, că eu stau la bloc, în oraş şi nu am unde să-l ţin ", a spus Larisa Drăghici care mângâia o mogâldeaţă tare jucăuşă. „Flebeţea" fetiţei a fost adoptată în cele din urmă de Ion Creangă, din Râmnicu Vâlcea, care locuieşte la casă.

Târg lunar de adopţie căţei


Predarea şi primirea „lătrătorului" s-a făcut pe proces-verbal, iar membrii asociaţiei vor verifica periodic ce s-a întâmplat cu fiecare animal adoptat. „În cazul în care este abandonat, proprietarul va trebui să plătească contravaloarea bunurilor şi serviciilor de care a beneficiat în vederea adopţiei, dar şi o amendă de 200 de lei", a mai spus Anca Puican.

Copiii au fost cei mai interesati sa vada caini adusi la targ pentru adoptie

Pentru organizatori, târgul a fost un succes: „Vrem să permanentizăm acest târg şi cu sprijinul Primăriei să găsim o locaţie şi astfel să putem organiza o dată pe lună, la o dată fixă, un astfel de eveniment", a spus Iulian Puica, preşedintele Asociaţiei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite