Râmnicu Vâlcea: Decontari la limita legii la Centrul Expoziţional Seaca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Călimăneşti a decontat aproape 800.000 de lei pe lângă lege pentru finalizarea proiectului de la Seaca. Primarul a fost amendat de prefectură, dar nu va plăti nici un leu deoarece fapta sa s-a prescris, operaţiunea financiară fiind făcută în urmă cu şase luni.

Un control al Prefecturii Vâlcea la primăria din staţiunea Călimăneşti a scos la iveală faptul că autoritata locală a făcut deconturi nejustificate către firma ce lucrează la finalizarea "Centrului de Convenţii şi Expoziţii Nord - Oltenia. Sumele alocate pentru finanţarea proiectului s-au efectuat în mod nejustificat (lipsă contract, angajament bugetar şi legal) trei decontări în valoare de 798.743,69 lei, reprezentând contravaloarea împrumutului acordat de SC Confort SA -Timişoara administraţiei locale din staţiunea vâlceană. Societatea timişoareană este chiar prestatorul lucrărilor la cea mai mare investiţie din Călimăneşti, spun surse oficiale din cadrul Prefecturii Vâlcea "Menţionăm că sumele acordate pentru finanţarea investiţiilor au destinaţie precisă, în cazul de faţă, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi ca atare nu se pot face alte decontări din contul respectiv. De asemenea, pentru sumele decontate către SC Confort SA Timişoara cu titlul de împrumut, nu s-au putut prezenta referate de justificare şi note de fundamentare care să motiveze aceste operaţiuni", arată Carmen Constantinescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei Prefectului.
Potrivit aceeaşi surse primarul ar fi trebuit sancţionat cu o amendă cuprinsă între 3000 şi 5000 de lei însă fapta sa s-a prescris, deconturile făcându-se în urmă cu şase luni.


Urmăreşte ediţia tipărită a Adevărului de Seară Râmnicu Vâlcea pentru a afla ce s-a făcut cu banii decontaţi nejustificat.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite