Râmnicu Vâlcea: Cristina Ene, micuţa Celine Dione de Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A învăţat majoritatea melodiilor interpretei canadiene pe care le cântă aproape perfect. Visul său este să o întâlnească pe celebra solistă.

Profil
NĂSCUTĂ. 19 iunie 1998, Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Este elevă în clasa a VI-a la Şcoala nr. 4 din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI. Să ajungă o cântăreaţă renumită.


În urmă cu aproape doi ani, Cristina şi-a descoperit pasiunea pentru muzică în timp ce urmărea pe You Toube, la calculator, nişte melodii ale cântăreţei Celine Dion. „Totul a început dintr-o întâmplare. Mă uitam la calculator şi am văzut câteva melodii ale lui Celine Dion şi mi-am dat seama că şi eu aş putea să le cânt", îşi aminteşte Cristina. Ulterior, eleva a învăţat majoritatea melodiilor interpretate de renumita cântăreaţă şi a încecrat să o imite pe aceasta. „Nu este un stil uşor, pentru că Celine are nişte piese foarte grele. Dar am reuşit să învăţ 15 piese, pe care le cânt în majoritatea spectacolelor la care particip", mărturiseşte Cristina Ene. Ulterior, eleva a mers la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea unde, sub îndrumarea profesoarei Mihaela Mănescu, a luat primele ore de canto. În timp, eleva Cristina Ene a participat la zeci de concursuri şi a obţinut premii pentru vocea sa deosebită. „Aşa am început să merg la diferite spectacole şi la concursuri de specialitate. Unul dintre premiile importante pe care le-am obţinut, a fost Premiul Radio România în cadrul Concursului Cununa Petrolului. Membrii juriului au fost Mihai Constantinescu, Laurenţiu Cazan şi Titus Andrei, care m-au felicitat pentru vocea mea şi m-au îndrumat să merg în continuare pe acst drum, spunându-mi că am talent", completează Cristina Ene.


Îşi doreşte să cânte în duet cu Celine Dion


În prezent, adolescenta se pregăteşte cu soprana Camelia Clavac şi îşi doreşte să participe în continuare la concursuri de interpretare muzicală. Visul cel mai mare al tinerei este însă acela de a o întâlni cândva pe celebra Celine Dion. „Mi-ar plăcea să pot cânta într-un duet cu ea, sper să reuşesc să îmi îndeplinesc această dorinţă cândva", completează adolesccenta. Cristina apreciază şi câteva voci ale unor intreprete din România, despre care crede că sunt geniale. „O ascult cu mare plăcere pe regertata Laura Stoica. De asemenea îmi plac foarte mult Nico şi Andra", mărturiseşte Cristina. Chiar dacă în timpul liber, Cristina este foarte preocupată de studiul muzical, la şcoală este o elevă de nota 10.


Elevă de nota 10


„Iubesc şcoala şi încerc să învăţ bine la toate ,ateriile. În timp, am participat la foarte multe concursuri de limba română şi la olimpiade şcolare. Am obţinut premii, medalii şi diplome pentru rezultatele mele", mărturiseşte eleva Cristina Ene. O altă pasiune a adolescentei este desenul, iar una din lucrările sale a obţinut premiul al III-lea pe judeţ la Concursul Tradiţii şi Obiceiuri de iarnă. „Desenul este un mod de a mă relaxa după câte o zi mai pline de evenimente", mărturiseşte Cristina Ene.


Întrebări şi răspunsuri


Ce spun colegii de la şcoală de succesul tău?
Unii se bucură pentru mine, iar alţii, din păcate, nu. Aşa este, uneori, realitatea este plină şi cu oameni invidioşi pe succesul celorlalţi, dar trebuie să înfrângem aceste răutăţi şi să mergem mai de parte pe drumul pe care l-am ales.


Cine îşi face ţinutele de scenă?
De ţinutele mele se ocupă mama mea, căreia îi mulţumesc pe această cale. Eu sunt o persoană mai sobră şi de aceea majoritatea costumaţiilor pe care le port relevă acest aspect. Trebuie să recunosc şi faptul modelul meu în materie de vestimentaţie este tot Celine Dion.


Ce-i place
Adoră să joace tenis de masă, dar şi să meargă la ţară unde se relaxează alături de cei din familia sa. Iubeşte oamenii calzi şi sinceri, muzica bună şi desenul.


Ce nu-i place
Nu suportă oamenii perverşi care o bârfesc pe la spate şi nici pe cei lăudăroşi sau pe cei posesivi. De asemenea, nu-i plac persoanele care dacă au bani cred că pot cumpăra orice.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite