Râmnicu Vâlcea: Coreenii de la Samsung ar putea veni la Drăgăşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile spun că oamenii de afaceri din Coreea de Sud ar prospecta posibilitatea de a investi în Drăgăşani. Oraşul are nevoie de locuri de muncă şi de mai mulţi bani în bugetul local.

Afaceriştii din Coreea de Sud studiază posibilitatea de a aduce la Drăgăşani o linie de producţie a celebrei firme Samsung. „Drăgăşaniul a fost vizitat de mai multe ori de ambasadorul Coreei de Sud. Aşteptăm ca în perioada următoare să ajungă aici o delegaţie de la Samsung", a declarat Vasile Bleotu, deputatul din colegiul Drăgăşani, citat de Agerpres. Oraşul Drăgăşani este al doilea municipiu al judeţului, însă în ultimii ani a cunoscut o adevărată decădere din punct de vedere industrial. „Avem şomaj peste medie pentru că multe din firmele de pe platforma noastră industrială au dat faliment. Este evident că suntem interesaţi de investiţii la noi în oraş, mai ales dacă dau de lucru oamenilor de aici", spune Cristian Nedelcu, primarul din Drăgăşani.


Magneto Weels, singurul investitor stabil

Potrivit autorităţilor locale, unul din puţinii investitori care au reuţit să dezvolte o afacere la Drăgăşani, este firma Magneto Weels, ce în anul 2003 a mutat o linie de producţie din Italia în oraşul viilor. Producători de jenţi auto, italienii au investit în linia de producţie din Drăgăşani până în prezent aproape şapte milioane de euro, în condiţiile în care au peste 100 de angajaţi, iar contractele lor sunt încheiate cu mai mulţi constructori de autoturisme printre care şi Dacia. Autorităţile locale mai afirmă că multe locuri de muncă au fost pierdute odată cu închiderea Finca, celebra fabrică de tenişi ce anul trecut şi-a dat ultima suflare. Potrivit oficialilor fabrica ce a adus renume oraşului în perioada comunistă a dat faliment sufocată de datoriile către stat şi lipsa unei pieţe de desfacere. Peste 200 de oameni au rămas atunci fără serviciu.

 Afaceri din vin
Muncipiul Drăgăşani este recunoscut pentru vinul produs din viile de pe dealurile ce înconjoară oraşul. Crame şi mici linii de producţie au aici personalităţi cunoscute, precum Mugur Isărescu - guvernatorul Băncii Naţionale a României, ce a reuşit să lanseze un soi denumit „Crâmpoşia de Drăgăşani". Locurile de muncă în viticultură sunt însă puţine şi sezoniere.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite