Râmnicu Vâlcea: Atelier de lucru pentru Declaraţia Unică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiscul vâlcean organziează un atelier de lucru pentru mediul de afaceri. Scopul atelierului îl reprezintă familiarizarea cu Declaraţia Unică, ce va fi implementată începând cu luna februarie a acestui an.

La sfârşitula acestei săptămâni, în organizarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea, s-a desfăşurat prima întâlnire la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice, mediului de afaceri, precum şi ai Casei Judeţene de Pensii Vâlcea, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, în cadrul acţiunilor cuprinse în Planul campaniei de informare a opiniei publice privind implementarea „Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate", formular 112.


Obiectivul principal al întâlnirii l-a constituit pregătirea aplicării unitare a modificărilor legislative adoptate prin Hotărârea Guvernului României nr. 1.397/2010 în ceea ce priveşte declararea impozitului pe venit, a contribuţiilor sociale şi a evidenţei nominale a persoanelor asigurate printr-o declaraţie unică.


Mihail Constantin, consilier al vicepreşedintelui ANAF, prezent la întâlnire, a precizat că schimbările în domeniul administrării contribuţiilor sociale şi implementarea declaraţiei unice privind contribuţiile sociale au la bază recomandările formulate de Banca Mondială în cadrul Proiectului „Asistenţă tehnică pentru dezvoltarea cadrului legal privind impozitele şi contribuţiile sociale aferente salariilor", derulat în anul 2007.

Specialişti ai DGFP Vâlcea au prezentat: noutăţile legislative în domeniu, aplicaţiile informatice puse la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice, ANAF, pentru încărcarea şi validarea datelor necesare depunerii Declaraţiei unice.
În cadrul dialogului desfăşurat, reprezentanţii mediului de afaceri au primit răspunsuri la întrebările adresate, iar propunerile vor fi înaintate conducerii ANAF pentru soluţionarea lor operativă


Gheorghe Gogîrnoiu, directorul executiv al DGFP Vâlcea, a invitat contribuabilii ca, până la 25 februarie, primul termen pentru depunerea Declaraţiei 112, să se adreseze atelierului de lucru care funcţionează în cadrul instituţiei, pentru clarificarea problemelor generate de procesul de primire, înregistrare, prelucrare a Declaraţiei unice şi prevenirea apariţiei unor disfuncţionalităţi în aplicarea în practică a noului cadrului legislativ.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite