Primăria Nicolae Bălcescu riscă să intre în faliment la sfârşitul lunii martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru că nu şi-a primit banii la timp, constructorul  a dat în judecată primăria. Foto arhivă Adevărul
Pentru că nu şi-a primit banii la timp, constructorul  a dat în judecată primăria. Foto arhivă Adevărul

Primăria comunei Nicolae Bălcescu riscă să intre în faliment până la finele lunii martie pentru o datorie de 400 000 lei faţă de o firmă care a turnat asfalt în localitate. Pentru că nu şi-a primit banii la timp, constructorul percepe şi penalităţi în cuantum de 3,2 milioane lei.

Primarul Constantin Oprea nu şi-a imaginat că va ajunge în această situaţie atunci când a depus proiectul pentru a accesa fonduri pe H.G. 577. Pentru asfaltarea a 7 kilometri de drum, primăria ar fi trebuit să primească de la Ministerul Dezvoltării, potrivit contractului de finanţare, 6 milioane de lei. Banii au venit însă cu ţârâita şi, deşi lucrarea a fost finalizată în 2012, primăria nu a reuşit nici până în acest moment să-l plătească pe constructor.

„Ministerul Dezvoltării nu mi-a dat banii, firma m-a dat în judecată şi, pe lângă suma pe care trebuia să o achit pentru lucrare, mi-a calculat penalităţi de 32 de miliarde de lei vechi. Dacă nu fac rost de bani până la 31 martie, faliment scrie pe noi!”, spune primarul comunei Nicolae Bălcescu.

Localitatea Nicolae Bălcescu este afectată şi de alunecări de teren. Zeci de familii sunt nevoite să facă un ocol de opt kilometri după ce un drum comunal s-a rupt în urmă cu câteva zile. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite