Peste 2 500 de şoferi au rămas fără permis în acest an pe şoselele din Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pana la finele lunii septembrie, Politia Rutiera a organizat 191 de actiuni preventive pe alcool. Foto arhiva Adevarul
Pana la finele lunii septembrie, Politia Rutiera a organizat 191 de actiuni preventive pe alcool. Foto arhiva Adevarul

Nu mai puţin de 2 582 de conducători auto au rămas fără permis de conducere în primele nouă luni ale acestui an, pe drumurile din judeţul Vâlcea. Îngrijorător este faptul că mai mult de 10 % din şoferii prinşi în offsaid de poliţişti au rămas pietoni pentru că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit unei statistici a Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea, din cele 2 582 de permise ridicate, un număr de 333 au fost reţinute pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, poliţiştii rutieri au aplicat, în perioada ianuarie-septembrie 2014, alte aproximativ 300 de sancţiuni contravenţionale pentru consum de alcool. 

Foarte mulţi dintre şoferii care au încălcat legea au fost depistaţi în timpul acţiunilor preventive derulate de Poliţia Rutieră pe raza întregului judeţ.  Astfel, numai în acest an, au fost organizate 191 de acţiuni preventive pe alcool.

Ultimul conducător auto care a dat peste cap aparatul alcooltest, un bărbat de 46 de ani din Râmnicu Vâlcea, a fost identificat în trafic, ieri, de poliţiştii din Drăgăşani, pe DN 64. În urma testării cu etilotestul a rezultat o valoare de 1.32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru că, în sânge, cantitate de alcool ar fi fost dublă, şoferul a refuzat să meargă la spital pentru a i se recolta probe biologice. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite