Olguţa Vasilescu caută susţinere în Horezu pentru proiectul „Craiova –capitală culturală europeană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olguţa Vasilescu a vizitat atelierul unui meşter olar din Horezu. Foto Adevărul
Olguţa Vasilescu a vizitat atelierul unui meşter olar din Horezu. Foto Adevărul

Edilul Craiovei a fost prezent marţi în Horezu, capitala ceramicii româneşti, unde a stat de vorbă cu olarii şi autorităţile publice locale. Lia Olguţa Vasilescu a cerut sprijinul vâlcenilor pentru proiectul „Craiova –capitala culturală europeană”.

Primarul Craiovei a profitat de deplasarea la Horezu pentru a cumpăra ceramică autentică şi a-i invita pe olari să expună în Bănie. Aceasta a purtat discuţii şi cu primarul Ilie Fârtat în vederea semnării unui parteneriat prin care primăria Horezu va susţine Craiova să primească titlul de „capitala culturală europeană” în 2021.

„ Noi candidăm pentru acest titlul ca şi regiune şi nu puteam să intrăm în cursă fără ceramica de Horezu. În scurt timp, vom semna şi un protocol cu oraşul Horezu pentru susţinerea Craiovei. Am discutat şi cu meşterii populari. Eu le ofer artiştilor adevăraţi un stand unde să expună alături de alţi creatori renumiţi”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Invitaţia primarului Craiovei a fost primită cu interes de meşterii din Horezu. 

„Doamna Vasilescu ne-a propus, meşterilor populari din Horezu, să expunem în mall-ul din Craiova, în octombrie. Dânsa este interesată de ceramica de Horezu şi a cumpărat mai multe obiecte făcute de noi”, spune meşterul olar Laurenţiu Pietraru.

Proiectul „Craiova- capitală culturală europeană” va fi susţinut de autorităţile vâlcene. Printre cei care sprijină demersul Olguţei Vasilescu se numără primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj. 

 În competiţia pentru obţinerea titlului de capitală culturală europeană au intrat, alături de Craiova, şi oraşele Timişoara, Arad şi Iaşi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite