FOTO VIDEO  Oraşul Drăgăşani, sub ape. Zeci de gospodării au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii care locuiesc în zona centurii ocolitoare au fost inundaţi de 3 ori în ultima luna. Foto Adevărul
Cetăţenii care locuiesc în zona centurii ocolitoare au fost inundaţi de 3 ori în ultima luna. Foto Adevărul

Zeci de gospodării din oraşul Drăgăşani au fost inundate noaptea trecută, iar pompierii se străduiesc de mai bine de 12 ore să evacueze apa din curţile oamenilor. Cei mai afectaţi sunt localnicii care au proprietăţile lângă şoseaua ocolitoare a oraşului.

Pentru această situaţie, localnicii dau vina pe autorităţi. Aceştia spun că problemele au apărut după amenajarea drumului ocolitor şi introducerea sistemului de canalizare. 

„De fiecare dată când plouă,  de când s-a făcut centura ocolitoare a oraşului şi canalizarea, noi suntem inundaţi. În loc să ducă apa pluvială spre râul Pesceana, vine în oraş. Cine a mai pomenit să faci canalizare şi să duci apa de pe dealuri în oraş? Am avut apa în curte până la genunchi, luna aceasta am avut trei inundaţii, mi-au murit toate păsările”, se plânge un localnic. 

În replică, reprezentanţii primăriei spun că noaptea trecută s-au înregistrat cantităţi de precipitaţii foarte mari şi că inundaţiile nu au legătură cu modul şoseaua ocolitoare sau canalizarea oraşului.

„Au fost peste 80 de litri pe metrul pătrat în câteva ore, nu cred că a mai fost aşa ceva până acum în Drăgăşani. A fost grindină de 30 de mm. Am 42 de ani dar nu-mi aduc aminte să mai fi plouat vreodată atât de rău, e dezastru. Eu înţeleg că oamenii sunt supăraţi, că au probleme, dar au fost astfel de probleme şi înainte de construirea şoselei. Eu cred că drumul a fost construit de specialişti, ei ştiu mai bine”, spune viceprimarul Adrian Sanda.

Sediul unei societăţi comerciale şi un depozit de făină de pe aceeaşi stradă au fost şi ele inundate. Aseară, un microbuz în care se aflau 17 oameni a rămas blocat pe strada inundată, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a-i scoate pe oameni din maşină. Aluviunile au blocat mai multe străzi din oraş, iar la intrarea în localitate, furtuna a doborât mai mulţi copaci. 

Oraşul Drăgăşani, sub apă. Zeci de curţi şi locuinţe au fost inundate noaptea trecută

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite