FOTO S-a deschis Târgul Apicol Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apicultorii şi-au dat întâlnire în acest week-end în centrul oraşului Râmnicu Vâlcea. La cea de-a III- a ediţie a Târgului Apicol Oltenia sunt prezenţi producători care vând, pe lângă miere şi utilaje specifice, sisteme de încălzire a stupilor şi de supraveghere video, dar şi dulciuri ca la mama acasă.

La eveniment sunt prezenţi 80 de apicultori din cele cinci judeţe ale Olteniei, dar şi producători de dulciuri din nordul şi vestul ţării. Târgul a fost luat cu asalt de vâlceni, peste 1000 de persoane au vizitat standurile apicultorilor imediat după deschidere, în această dimineaţă.

Borcanul de 330 de grame de miere de salcâm se vinde în acest an cu 10 lei iar, pentru o jumătate de kilogram de miere, producătorii cer între 16 şi 24 de lei. În funcţie de dimensiune, setul de rame pentru stupi costă între 39 şi 115 lei, iar un storcător se vinde şi cu 1 600 de lei.

“Eu sunt din Craiova şi am participat până acum la toate ediţiile târgului. Preţul unui storcător este 1 100 lei sau 1 600, în funcţie de dimensiune. Pot să spun că afacerea merge bine în perioada asta. Sunt foarte mulţi apicultori care au obţinut fonduri europene şi se descurcă bine”, povesteşte George.

Vâlcenii pot cumpăra inclusiv panouri fotovoltaice pentru încălzirea stupilor şi sisteme de siguranţă care includ camere video.

“E prima oară când venim la târg, aşteptăm cumpărători. Până acum au venit oameni să se intereseze de oferta noastră. Noi oferim sisteme de securitate la preţul de 2000 de lei. Panoul fotovoltaic pentru apicultori costă 1000 de lei”, spune Bogdan, producător.

În târg l-am găsit în acest an şi pe Cristi, un cofetar din Arad care vinde dulciuri ca la mama acasă. Pe taraba cofetarului puteţi găsi halva, salam de biscuiţi sau ciocolată de casă.

“Avem un laborator în Arad, toate dulciurile sunt făcute în laborator de mine şi de soţie. Deocamdată nu pot să spun dacă a meritat să ne deplasăm până aici, la Râmnicu Vâlcea. Mâine seară, o să facem socotelile şi o să vedem”, afirmă cofetarul. 

Târgul Apicol Oltenia poate fi vizitat până duminică seara, la ora 18.00. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite