FOTO Program complet. „Regele naiului”, Gheorghe Zamfir, în capitala celui mai frumos judeţ din România, la Zilele Imnului Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Râmnicu Vâlcea sărbătoreşte 171 de ani de când s-a intonat pentru prima dată. în cadrul oficial, în zona parcului Zăvoi de astăzi, Imnul României - „Deşteaptă-te, române”. În programul de activităţi organizate cu această ocazie se întâlnesc: concerte, Festivalul de Film - CineVil, Târgul Meşterilor Populari din România etc.

GALERIE FOTO

Râmnicu Vâlcea, capitala „celui mai frumos judeţ din România”, sărbătoreşte în acest weekend Zilele Imnului, timp de patru zile, pe perioada cărora se vor derula o serie de evenimente. Concertele au debutat de vineri, 26 iulie şi se vor încheia luni, 29 iulie, la ora 23.00, cu un foc de artificii. 

Artiştii care vor urca pe scena de pe marginea râului Olăneşti, pe Splaiul Independenţei, reprezintă toate registrele muzicale: de la folclor, la pop, R&B şi rock, invitat de onoare fiind „Regele naiului”, maestrul Gherghe Zamfir. 

Cel mai important virtuoz al naiului din toate timpurile, Gheorghe Zamfir a concertat de Crăciun în Cetatea Vaticanului, în cadrul unui spectacol caritabil pentru Uganda şi Irak, după care a fost primit ca un erou naţional în China, iar în România anul acesta s-a aflat alături de Andre Rieu la concertul magic de la Cluj - Napoca, din luna aprilie.  

Vineri, 26 iulie, de la ora 19.00 şi sâmbătă de la aceeaşi oră, vor concerta interpreţi şi ansambluri de muzică populară: Maria Delia Proteasa, Adrian Marius Ivan, Orchestra ”Rapsodia Vâlceană”, Anamaria Iorga, Cristina Udrea, Mioara Raica, Rodica Nicolescu, Luminiţa Tănasie, Vlăduţa Lupău şi ”Rapsozii Maramureşului”, Aurel Tămaş şi ”Dubaşii de la Cluj” - vineri; iar sâmbătă: Ansamblul ”Bobocica” din Zătreni, Grupul ”Muguraşii, Maria Ghinea, Adina Roşca şi Cătălin Doinaş, Ileana Lăceanu

Duminică, 28 iulie, de la ora 19.15 

Spectacol coregrafic Belly Dance şi Şcoala de ”Belle Arte”, 

Mara Săceanu, 

Alexandra Popescu, 

Irina Rimes, 

Bere Gratis, 

Maestrul Gheorghe Zamfir

Luni, 29 iulie, de la 19.30 

Cristina Ene, 

Claudia Pavel, 

Amna, 

Lidia Buble

„Casa Simian” şi românul laureat al Cvadrienalei Internaţionale de Ceramică de la Mino - Japonia

Muzeul de Artă ”Casa Simian” va găzdui sâmbătă 27 iulie, vernisajul unei expoziţii de ceramică aparţinând unuia dintre cei mai buni artişti ceramişti din ţară. Ovidiu Ionescu a fost laureat, în 2014, al Cvadrienalei Internaţionale de Ceramică de la Mino - Japonia, cea mai importantă manifestare de gen din lume. 

După vernisaj urmează concertul „Râmnicul muzical în perioada lui Anton Pann”, găzduit de acelaşi muzeu. 

Tot sâmbătă, în galeriile din pasajul subteran Cozia, de la ora 19.00, va avea loc Salonul Judeţean de Artă Fotografică al Fotoclubului “Floarea de Colţ” Râmnicu Vâlcea, după care un artist plastic - deţinător al Ordinului ”Meritul Cultural” în grad de cavaler acordat de Preşedinţia României, Valeriu Suşnea -  preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Buzău, restaurator al picturilor murale de la Mânăstirile Voroneţ şi Cozia va avea vernisată expoziţia sa de pictură 

La ora 24.00, Galeriile ”Artex” se găzdui tradiţionalul ”Revelion din miezul verii” al artiştilor plastici vâlceni: Salonul Judeţean de Artă Contemporană al UAP Vâlcea.

Duminică, 28 iulie, vor avea loc două premiere”Steaua fără nume” a Teatrului Municipal ”Ariel”, la ora 18.00 - Cinematograful ”Geo Saizescu” şi concertul vocal - simfonic susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” cu lucrarea ”Carmina Burana” de Carl Orff, pe scena din Scuarul Mircea cel Bătrân, de la ora 20.00. 

80 de meşteri populari pe aleile Zăvoiului

A XXII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari va anima aleile Parcului Zăvoi, sâmbătă şi diminică 27 şi 28 iulie. 80 de meşteri populari vor oferi vizitatorilor o incursiune în frumoasele şi autenticele tradiţii româneşti: ceramică, cusături – ţesături – broderie, prelucrare piele, prelucrare sticlă – ceramică decorativă, sculptură în lemn – mobilier pictat, icoane, prelucrare materiale vegetale, ouă încondeiate, artă decorativă, păpuşi – jucării, podoabe, prelucrarea sării, prelucrare metale - pietre preţioase şi semipreţioase, dar şi dulciuri tradiţionale, produse apicole, sucuri şi dulceţuri naturale. Deschiderea oficială va beneficia de un moment special realizat în colaborare cu Teatrul Municipal ”Ariel”.

Festivalul ”Cinevil” , în prezenţa lui Constantin Cotimanis, Augustin Viziru şi Sandra Izbaşa

A noua ediţie a Festivalului de Film ”Cinevil”  va oferi cinefililor filme artistice, scurt-metraje, precum şi documentare reprezentative pentru momentul actual al cinematografiei naţionale, în nopţile de 26, 27 şi 28 iulie, în Parcul Mircea cel Bătrân, în prezenţa unora dintre protagonişti.

Vineri, 26 iulie, ora 21.15

• „Maria – „Inima României” - documentar, 72 min., regia Trevor Poops

• „Dinte condamnat”, comedie, 3 min., regia Tedy Necula   

• „Coborâm la prima”, dramă, romantic, 2018, 84 min., regia Tedy Necula 

 Invitaţi: regizorul Tedy Necula şi actorii Constantin Cotimanis şi Iulia Dumitru

Sâmbătă, 27 iulie, ora 21.15

• „Pup-o, mă!”, comedie, 2018, 90 min., regia Camelia Popa

Invitaţi: regizoarea Camelia Popa, actorul Alin Panc şi scenaristul Salex Iatma

• „Popeasca”, documentar, 60 min., regia: Stanca Radu

Duminică, 28 iulie, ora 21.15

• „Faci sau taci”, comedie, acţiune, 98 min., regia Iura Luncaşu

Invitaţi: regizorul Iura Luncaşu, actorii Augustin Viziru şi Sandra Izbaşa

• „Cum am devenit germanofil”, documentar, 38 min. - Aventurile Teatrului ”Ariel” de la Hermannstadt la Stuttgart

Invitaţi: actorii Teatrului Municipal ”Ariel” Râmnicu Vâlcea

Intrarea este liberă.

Mai multe amănunte, despre programul complet al Zilelor Imnului Naţional la Râmnicu Vâlcea,  puteţi găsi şi în Galeria Foto ataşată.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite