Fata violată de tată intenţiona să îşi omoare părintele care a abuzat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când s-a întors de la ancheta Poliţiei, minora şi mama ei au găsit casa încuiată. Mama celui arestat a pus lacăt pe uşă pe motiv că locuinţa este proprietatea ei moştenită de la părinţi.

La Lăcusteni-Vâlcea, de la un capăt la altul al satului, oamenii vorbesc de întâmplarea cu tatăl care şi-a violat fata în vârstă de 13 ani, timp de aproape un an, din noiembrie 2010, până în noiembrie 2011. Fata a consemnat în jurnal că intenţiona să îşi omoare tatăl. „Nici animalele sălbatice nu fac astfel de gesturi cu puii lor. Dacă se va dovedi că aşa stau lucrurile, să plece din satul nostru. Eu îl ştiam om cumsecate, cam spurcat însă la gură, când bea", a spus localnicul Gheorghe Moraru. La câţiva metri mai încolo, o altă femeie povesteşte. „Erau o familie de oameni muncitori. Noi i-am împrumutat de nişte bani şi nu au mai avut de unde să îi restituie, aşa că ne-au făcut zile de muncă în contul datoriei. Am fost de multe ori în familia lor, ţineau curăţenie, mama este foarte gospodină, dar dacă s-a întâmplat ce vuieşte tot satul, noi îl vom hulii. Sunt femeie în vârstă, dar până acum nu s-a auzit prin părţile locului de aşa ceva. Ne face de ocară!", a spus Ecaterina Ţîrlea.


Arestat pentru viol şi incest, riscă 18 ani de puşcărie


Potrivit poliţiştilor, Mihai D. (42 ani) a întreţinut raporturi cu fiica lui din noiembrie 2010 până în noiembrie, a.c. „La 21 decembrie Mihai D. a fost arestat pentru viol şi incest, pentru 29 de zile, riscând o pedeapsă de până la 18 ani cu închisoarea. El a întreţinut, prin constrângere, mai multe raporturi sexuale cu fiica sa, E.D., în vârstă de 13 ani", a spus scms. Eusebiu Predonescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Tatiana, mama copilei, este cea care a anunţat poliţia. Femeia, căreia am vrut să-i luăm un punct de vedere,  nu a vrut să comenteze în niciun fel relaţia dintre soţ şi fiică, preferând să se încuie în casă după ce a ameninţat că va arunca cu pietre după jurnalişti.


„Să plece din casa mea nora şi nepoata"


Mama celui arestat, Elena D. are însă o altă variantă despre împrejurările în urma cărora fiul ei a ajuns în spatele gratiilor. „Am avut cinci copii, dar ăsta (Mihai, n,.r.) este vai de capul lui! Este bolnav de ciroză şi plămâni şi a stat numai prin spitale. Dacă a făcut treaba asta, să îşi ducă crucea, legea să îşi spună cuvântul. Dar tu, ca mamă, cum de nu ai ştiut? Acolo s-a întâmplat altceva. Băiatul meu le-a ameninţat că le omoară, pe mamă şi pe fiică, dacă fata lui nu mai este virgină şi de teama soţului, soţia a înscenat că el este cel care a întreţinut relaţii cu fiica. Era o casă de beţivi. Bea şi fiul meu şi nora! În zece ani, eu doar de trei ori le-am trecut pragul locuinţei. Acolo unde locuiesc ei, este casa mea, dată de la părinţi. Miercuri seara le-am pus lacăt pe uşă şi când a venit nora şi cu nepoata mea de la anchetă nu au mai putut să intre. A venit poliţia la mine şi până la urmă le-am deschis. Ele două, noră şi nepoată, să plece din casa mea, să se ducă unde or ştii!", a spus cu năduf femeia care îi creştea şi pe ceilalţi trei copii ai violatorului şi care a spus „cuvinte grele" la adresa celor două (noră şi nepoată) dar şi a fiului ei. Ba că fata avea prieten cu care întreţinea raporturi, ba că un fratele de-al norei ei nu ar fi străin de cele întâmplate, ba că o altă soră, vitregă, de-a copilei violate, plecată în Spania, ar fi urzit scenariul arestării lui Mihai D.


Intenţiona să îşi omoare tatăl care a violat-o


„Prin sat se vorbeşte că fata ţinea un jurnal în care a scris că vrea să îşi omoare tatăl. A anunţat-o, se spune, şi pe mama celui arestat, că Mihai a  fost prins de un frate de-al soţiei în timp ce făcea sex cu fiica lui", a spus un alt localnic, Florin Jega. „Nepoata mea a recunoscut că vrea să îşi omoare tatăl, nu mi-a spus cum, dar din cauză că era un beţiv. Până acum nimeni nu mi-a zis că între fată şi tată ar fi existat astfel de relaţii", a continuat mama celui arestat. Direcţie Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea va face o anchetă în urma căreia va stabili dacă după arestarea tatălui incestuous, eleva va fi sau nu instituţionalizată.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite