Elevul din Vâlcea care a căzut în fosa septică din curtea şcolii a murit din cauza loviturilor la cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Cristea, băiatul care a căzut vineri dimineaţa în fosa septică goală din curtea şcolii, a murit pe loc. Potrivit medicului legist care a efectuat necropsia, băiatul a suferit un traumatism cranio-cerebral după ce, în cădere, s-a lovit la cap de capacul de beton al fosei.

Claudiu Cristea avea 14 ani şi era elev în clasa a VIII-a,  la şcoala din Colţeşti, comuna Alunu. Vineri dimineaţa, în timpul primei pauze, băiatul a încercat să le demonstreze câtorva colegi că poate să ridice capacul unei fose de beton, dar a alunecat şi a căzut în fosă adâncă de doi metri.   

„Băiatul a suferit un traumatism cranio-cerebral, o hemoragie cerebrală. Sigur, în cădere, s-a lovit de placa de beton, iar moartea a survenit imediat”, precizează medicul Daniel Roncea din cadrul IML Vâlcea. 

Tragedia ar fi putut fi evitată dacă elevii ar fi fost supravegheaţi, cel puţin asta cred rudele băiatului decedat. Şcoala nu are paznic, iar profesorii supraveghetori se aflau în acel moment în cancelarie, pentru a lăsa cataloagele. Conducerea unităţii de învăţământ susţine că niciun cadru didactic nu se face însă vinovat de moartea elevului şi că „aşa a fost să fie”.

Colegii de şcoală şi cunoscuţii lui Claudiu sunt şocaţi de ceea ce s-a întâmplat. Aceştia au postat zeci de mesaje pe o reţea de socializare în care îşi exprimă regretul că prietenul lor a plecat mult prea devreme în lumea îngerilor. 

image

  

image
Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite