Dramă în familia unei angajate de la Oltchim. Din cauza unei boli necruţătoare, trei copii vor rămâne fără mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ADEVARUL
FOTO ADEVARUL

Marinela Pleşea are 42 de ani şi este angajată a combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea din 1989. Anul trecut, femeia a intrat în concediu medical după ce a fost diagnosticată cu cancer de col uterin. Chimioterapia nu a dat niciun rezultat, iar medicii au transmis familiei că trebuie să se aştepte la tot ce e mai rău pentru că boala a ajuns în ultimul stadiu.

De două săptămâni, Marinela nu s-a mai ridicat din pat şi abia dacă mai mănâncă. Soţul şi cei trei copii o veghează zi şi noapte de când a fost externată din Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean din Râmnicu Vâlcea.

“E din ce în ce mai rău, abia mai mănâncă câte un pic de supă. Doctorul de la oncologie a zis că nu mai are ce să-i facă, că are metastază de gradul IV. N-am mai dat telefon, să mergem la un spital în Cluj pentru că nu am bani în casă. Mai am în jur de sase milioane de lei (n.r.- 600 lei ). Sindicatele mi-au zis că or să mă sune dar cred că nu au bani, că nu au mai sunat. De la CAR nu-mi mai dau bani pentru că ştiu că nu mai are cine să le plătească rata.”, povesteşte Viorel Pleşea, soţul Marinelei.

Viorel Pleşea: „Orice ajutor e binevenit!”

Cei cinci membri ai familiei Pleşea trăiesc cu 900 lei pe lună, salariul Marinelei de la Oltchim. Banii sunt insuficienţi pentru hrana copiilor şi calmantele femeii.

Viorel Pleşea nu mai merge la serviciu de aproape un an, de când s-a îmbolnăvit Marinela. A lucrat cu ziua în construcţii, deşi suferă de o boală de inimă, iar acum se îngrijeşte de soţie şi cei trei copii.

“Trebuie să le dau să mănânce şi copiilor şi, zilnic, să cumpăr calmante pentru soţie. Pe 14 iunie aşteptăm să-i intre salariul de la Oltchim, în jur de 9 milioane, pentru că e în concediu medical. Dacă sunt oameni care pot să ne ajute, orice ajutor e binevenit! Colegele ei ne mai aduc fructe, banane, ce pot, că nu au nici ele bani. ”, spune Viorel Pleşea.

Familia Pleşea locuieşte  în Cartierul Nuci din Râmnicu Vâlcea, într-o casă modestă. Anul trecut, din cauza bolii şi a problemelor financiare de la Oltchim, Marinela a fost nevoită să-şi vândă lucrurile de prin casă. Cu excepţia unui pat şi a unui televizor, în locuinţa nu se mai găseşte acum nimic de vânzare. Cei trei copii, cu vârste între 8 şi 12 ani, şi soţul femeii mai pot spera, în aceste clipe grele, doar la ajutorul unor oameni de bine.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite