Deliciu paradoxal în bucătăria raw-vegan. Reţeta ciocolatei de casă care poate fi consumată chiar şi de bolnavii de diabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dulciurile nu sunt o plăcere interzisă în bucătăria raw-vegan. Ciocolata sau tortul Diplomat, preparate după reţete specifice, pot fi consumate chiar şi de bolnavii de diabet. Deşi vorbim despre deserturi, zahărul procesat din comerţ lipseşte din aceste produse.

Printre cele mai sănătoase şi gustoase deserturi din bucătăria raw se numără ciocolata, un produs pe bază de cacao care poate face concurenţă oricând celor mai scumpe mărci din comerţ. Pe lângă faptul că nu conţin zahăr, desertul raw-vegan nu este procesat termic, ceea ce împiedică distrugerea nutrienţilor din ingredientele de bază. În plus, aditivii alimentari lipsesc cu desăvârşire din ciocolata raw –vegan. 

“Ciocolata raw-vegan conţine aceleaşi ingrediente de bază folosite de firme belgiene pentru producerea celei mai bune ciocolate din lume. Diferenţa constă în faptul că ciocolata raw nu conţine zahăr şi poate fi consumată şi de persoanele care au diabet. Gustul dulce din ciocolata raw este dat de miere. Cei care nu au voie să consume miere pot să o înlocuiască cu stavia, un îndulcitor natural”, precizeaza Daniela Ştefoane, doctor inginer în industrie alimentară. 

Inimioare şi bomboane de ciocolată raw-vegan: 

Ingrediente:

-150 masă de cacao;

- 4-5 linguri de miere;

-cardamon;

-coaja rasă de la o lamâie sau o portocală;

-câteva frunze de mentă;

-un baton de vanilie;

-scorţişoară

-migdale,  stafide, nuci, fistic-dupa preferinte;

-trei seminţe de anason stelat

“Masa de cacao se încalzeşte pe baie de apă până la maxim 40 de grade Celsius, se lasă puţin la răcit, cât să se poată îngloba mierea de albine, dat fiind faptul că mierea devine cancerigenă la temperatură ridicată. Se adaugă seminţele râşnite de cardamon, coaja rasă de la portocală sau lămâie, batonul de vanilie, frunze proaspete de mentă, mărunţite, scorţişoară maruntiţă şi seminţele de anason stelat. Pentru o consistenţă crocantă, în compoziţie se adaugă după pofta inimii migdale, nuci, stafide, boabe de cacao sau fistic”, explică Daniela Ştefoane. 

Compoziţia obţinută se toarnă în forme de inimioare sau bomboane din silicon si se lasă la rece timp de o jumătate de oră. 

Inimioarele de ciocolată se pot servi alături de o cană de cacao cu lapte de cocos. Boabele de cacao râşnite se amestecă cu 2 sau 3 linguriţe de miere. Compoziţia obţinută astfel se dizolvă în lapte de cocos aburind.

Tort Diplomat raw –vegan cu miere

Ingrediente: 

1.  Blatul: 

- 150g făina de migdale obţinută prin râşnirea seminţelor de migdale sau nuca de cocos; 

- 2 sau 3 linguri de apă pentru legarea compoziţiei;

- vanilie-baton;

Se amestecă toate ingredientele uscate, apoi se pune apa. Compoziţia se toarnă într -o forma de 22 cm şi se presează bine.

2. Frisca de seminte caju: 

- 250 g caju hidratat în apa minim 4 ore înainte;

- o cana şi jumătate de lapte de cocos ;

- 3linguri de miere; 

- un baton de vanilie;

- 1/2cana de unt de cocos;

- 250 g fructe;

image

Cu excepţia untului de cocos şi a fructelor, celelalte ingrediente se pun în blender. Ulterior se adaugă în blender şi untul de cocos şi fructe de sezon, de la piersici pala la afine sau zmeură. Crema se aşează apoi peste blat şi se lasă la congelator de seara până dimineaţa. Când se scoate din frigider este bine să asteptăm cinci minute înainte să scoatem tortul din forma detaşabilă. Tortul se poate decora cu frişcă de caju colorată cu turmeric pentru o culoare galbenă sau cu fructe.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite