“Cocoşul de Hurez” cântă pentru a 43-a oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meşteri din întreaga ţară şi-au dat întâlnire în aceste zile la Horezu, la Târgul Ceramicii Populare Româneşti „Cocoşul de Hurez”.  La cea de-a 43-a ediţie a Târgului sunt aşteptaţi să participe ceramişti din ţară şi străinătate. Printre invitaţi se numără reprezentanţii ai Asociaţiilor Naţionale ale Centrelor Ceramicii din Franţa, Italia şi Spania.

Deschiderea oficială a Târgului Ceramicii Populare Româneşti "Cocoşul de Hurez" are loc sâmbătă, 1 iunie. Iubitorii de frumos pot admira şi cumpăra obiecte tradiţionale de la standurile meşterilor olari. Acestea sunt amplasate, şi în acest an, în satul de vacanţă „Stejari”, din Horezu.

Duminică, între orele 10.00-13.00, se desfăsoară concursul de olărit „Strâmbă Roata” la care sunt inivitaţi să participe toţi vizitatorii Târgului. Concursul este dedicat amatorilor care doresc să învârtă roata olarilor.

„Cocoşul de Hurez” a căpătat veleităţi internaţionale în ultimii ani. La ediţia din 2012, la eveniment au participat meşteri populari din opt ţări.

Ceramica tradiţională de Horezu a fost inclusă, anul trecut, în patrimoniul UNESCO.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite