Căminul de bătrâni de la Bălceşti primeşte o gură de oxigen de la Consiliul Judeţean Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a alocat 300 000 de lei căminului de bătrâni din Bălceşti, în ultima zi din luna februarie.

Fondurile repartizate de CJ Vâlcea vor permite funcţionarea azilului din sudul judeţului Vâlcea pentru cel puţin alte trei luni. Căminul care adăposteşte în prezent 65 de persoane vârstnice din mai multe localităţi din Vâlcea şi judeţele limitrofe ar putea fi închis în acest an din cauza subfinanţării.

“În felul acesta asigurăm funcţionalitatea acestei instituţii cu caracter social pentru următoarea perioadă, însă este nevoie de un dialog permanent între Primăria Bălceşti, Consiliul Judeţean Vâlcea şi Guvernul României pentru a identifica o soluţie care să conducă la menţinerea activităţii căminului pentru o lungă durată de timp”, spune Gheorghe Păsat, preşedintele interimar al CJ Vâlcea.  

Guvernul României a sistat la sfârşitul lui 2015 finanţarea activităţii a 18 azile din întreaga ţară, printre care şi cel din Bălceşti,  în timp ce autorităţile locale se plâng că nu au bani pentru a finanţa cheltuielile căminului pentru persoane vârstnice. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite