Acuzaţii de hărţuire sexuală la Poliţia Voineasa. Şeful poliţiei, mutat la o secţie din celălalt colţ al judeţului Vâlcea

0
0
Poliţistele care şi-au reclamat şeful aşteaptă finalizarea anchetei interne. FOTO arhivă Adevărul
Poliţistele care şi-au reclamat şeful aşteaptă finalizarea anchetei interne. FOTO arhivă Adevărul

Acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva şefului poliţiei din staţiunea Voineasa. Două poliţiste au raportat conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vâlcea că şeful lor, comisarul Dumitru Licu, le-a făcut avansuri. Conducerea IPJ îl mută pe comisarul Licu la un post de poliţie din celălalt capăt al judeţului Vâlcea.

Poliţistele s-au plâns, printre altele, că şeful Poliţiei Voineasa ar fi încercat să le pipăie şi că li s-ar fi adresat folosind expresii cu tentă sexuală.  Conducerea IPJ Vâlcea confirmă faptul că poliţistul Dumitru Licu a avut un comportament neadecvat faţă de subalterne. 

„Din verificările efectuate până în prezent, rezultă faptul că domnul Licu a avut faţă de cele două angajate un comportament care nu este deontologic. În afară de faptul că expresiile folosite de dânsul, atunci când li se adresa poliţistelor, aveau caracter jignitor, acestea aveau şi o tentă de intimitate, putem spune şi o tentă sexuală”, declară comisarul-şef Nicolae Sărdărescu, comandantul IPJ Vâlcea.  

După ce a fost reclamat, comisarul Dumitru Licu a încercat să le facă viaţa şi mai grea celor două subalterne. Sâmbătă, acesta a trimis-o pe Andreea Stănică, o poliţistă ieşită acum doi ani de pe băncile Academiei, fără prea multă experienţă, să intervină la un scandal, în Obârşia Lotrului. Poliţista a fost trimisă la intervenţie în ciuda faptului că nu era doar ea de serviciu. În plus, comisarul Licu a făcut abstracţie de ordinul şefului IPJ,  Nicolae Sărdărescu, care i-a cerut să trimită un echipaj pentru dezamorsarea conflictului.

„Noi nu procedăm aşa, la conflicte nu trimitem o poliţistă, trimitem un echipaj. Nu am o explicaţie pentru gestul domnului Licu, eu i-am cerut altceva” , comentează comisarul –şef Nicolae Sărdărescu. 

Pentru că a fost trimisă singură la intervenţie, comandantul poliţiei din Vâlcea s-a văzut nevoit să intervină şi să ceară sprijinul jandarmilor montani pentru a o însoţi pe agenta de poliţie. 

Comisarul acuzat de hărţuire sexuală, mutat în Zătreni

 În urma acuzaţiilor care i se aduc, comisarul Dumitru Licu va fi retrogradat şi mutat la postul de poliţie din comuna Zătreni, o localitate din sudul judeţului Vâlcea. 

„Ca urmare a rapoartelor întocmite de cele două agente de poliţie din cadrul Poliţiei Voineasa, am dispus ca, începând cu data de întâi septembrie, domnul Licu să fie mutat la o altă subunitate de poliţie, până la definitivarea cercetării prealabile în ceea ce priveşte activitatea dânsului din cadrul Poliţiei Voineasa, activitate care a generat stări conflictuale în rândul lucrătorilor de poliţie. După finalizarea cercetărilor se va stabili şi o măsura disciplinară”, susţine şeful IPJ Vâlcea.

Comisarul Dumitru Licu se află în concendiu şi nu a putut fi contactat până în momentul publicării acestui material. Agentul de poliţie Andreea Stănică nu a dorit să facă vreun comentariu în legătură cu această situaţie până la finalizarea anchetei interne.  

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite