Acţiunea „micii poliţişti“ lângă şcoli. Atât şoferii, cât şi pietonii vor primi amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actiune "micii politisti"  FOTO: IPJ Valcea
Actiune "micii politisti"  FOTO: IPJ Valcea

În vederea reducerii riscului încălcării normelor legale ale circulaţiei rutiere, în perioada 6-7 martie, poliţiştii vor desfăşura activităţi în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Pe linie de poliţie rutieră, „micii poliţişti“ de la unităţile de învăţământ gimnaziale din Râmnicu Vâlcea,  care au patrule şcolare, vor fi alături de poliţişti în vederea afluirii-defluirii elevilor la şi de la cursuri.

Scopul acestei activităţi este acela ca elevii să-şi însuşească  corect normele rutiere şi să le respecte, contribuind astfel la formarea şi consolidarea deprinderilor de comportament civilizat şi preventiv pe drumurile publice, evitând şi implicarea tinerei generaţii în accidente de circulaţie.

Pe lângă latura preventivă a activităţilor, pentru combaterea accidentelor rutiere, poliţiştii vor acţiona în vederea depistării şi sancţionării abaterilor rutiere, privind neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, dar şi indisciplina pietonilor. Astfel vor fi amendaţi atât pietonii, cât şi soferii.

Pietonul resimte impactul cu un autoturism la 50 kilometri pe oră ca şi o cădere de la o înălţimea de 10 metri. Conform studiilor, dacă maşina implicată într-un eveniment rutier  cu pieton  are în momentul impactului o viteză de 30 km /h pietonul îl resimte ca o cădere de la 3 metri, iar dacă are 50 km/h ca şi o cădere de la 10 metri.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite