VIDEO Doi turişti din Bucureşti au stat cocoţaţi două ore într-un copac, de frica unui urs întâlnit în Bucegi. Cum au scăpat din întâlnirea cu animalul sălbatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii salvaţi de salvamontişti FOTO Jandarmeria Prahova
Turiştii salvaţi de salvamontişti FOTO Jandarmeria Prahova

Doi turişti din Bucureşti şi-au petrecut într-un brad două ore din vacanţa de 1 mai, în vârf de munte, de frica unui urs. Tinerii au intrat în panică atunci când au dat nas în nas cu animalul sălbatic, aşa că au considerat că cea mai bună soluţie să scape teferi este să urce în primul brad.

Tinerii au urcat sâmbătă după-amiază la Babele, dar nu au luat în considerare că traseul de coborâre până în staţiunea Buşteni, unde erau cazaţi, poate fi periculos pe timp de noapte. Au ales să se întoarcă pe traseul Jepii Mici, numai că la mijlocul drumului au auzit mai întâi zgomote ciudate, pentru ca în câteva secunde să vadă şi sursa lor, un urs. 

Turiştii au intrat în panică şi s-au urcat în primul brad care le-a ieşit în cale. Din vârful copacului au sunat la 112 şi au cerut ajutorul jandarmilor montani.

După 90 de minute de aşteptare, un echipaj de intervenţie al Jandarmeriei Prahova a ajuns la locul indicat de turişti, iar aceştia au fost coborâţi în siguranţă până în staţiune.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite