VIDEO Crescătorii de animale protestează faţă de urşi. Cum s-a ajuns la blocarea DN1 cu turme de oi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest al crescătorilor de animale. DN1 a fost blocat cu oi Foto Diana Frîncu
Protest al crescătorilor de animale. DN1 a fost blocat cu oi Foto Diana Frîncu

Zeci de crescători de animale din Comarnic protestează vineri, 3 noiembrie, pe marginea DN1. Oamenii sunt supăraţi că autorităţile nu intervin pentru a rezolva problema urşilor care atacă aproape în fiecare seară în gospodăriile din zona Valea Prahovei.

Crescătorii de animale au anunţat că vor veni la protestul de vineri dimineaţă cu 500 de oi în speranţa că autorităţile locale, dar nu numai, le vor asculta păsurile.

Oamenii sunt disperaţi şi spun că de la începtul anului aproape că nu trece o săptămână fără ca sălbăticiunile din pădurile din apropiere să le atace gospodăriile, iar turmele de oi le-au fost decimate de urşi sau de mistreţi.

Numia în weekendul trecut, jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru a alunga nouă urşi, un porc mistreţ şi o vulpe care mergeau pe străzile din localităţile de pe Valea Prahovei.

Ciobanii au anunţat că vor veni pe DN1 începând cu ora 10, iar oile vor fi ţinute în ţarcuri improvizate în parcările de pe marginea drumului. 

Protest al crescătorilor de animale. DN1 a fost blocat cu oi Foto Diana Frîncu

Pe aceeaşi temă: 

Care sunt soluţiile pentru urşii-gunoieri, înainte să punem degetul pe trăgaci. Lista măsurilor civilizate propuse de experţi

WWF, despre situaţia urşilor carpatini: „N-avem un recensământ care să justifice împuşcarea sălbăticiunilor protejate“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite