Victorie cu dedicaţie pentru Cosmin Contra. Petrolul – Universitatea Cluj 2-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ziua în care a împlinit 38 de ani, antrenorul Cosmin Contra a primit cadou din partea elevilor săi victoria cu Universitatea Cluj, prin dubla reuşită de atacantul tunisian Hamza, în urma căreia Petrolul urcă pe locul secund in clasament.

Universitatea Cluj a venit duminică seară la Ploieşti, decisă să-i strice ziua de naştere tehnicianului Contra, crezând că la adăpostul ceţii dense poate da lovitura pe „Ilie Oană”. Şepcile roşii au sperat că pot scoate măcar o remiză albă, mai ales după ce găzarii au ratat şansa de a deschide scorul prin Albin, în minutul 27, care scăpat singur spre poartă a preferat o scăriţă şi nu l-a putut păcăli pe Niculescu.

Când ardelenii credeau ca frigul va îngheţa tabela până la pauză, în minutul 39, Priso a centrat excelent de pe dreapta, Teixeira a retrimis cu capul la Younes, care a pivotat şi a reluat, din cădere, în colţul lung.

Ieşiti de la cabine hotarâţi să rezolve cât mai repede ecuaţia victoriei, ”lupii” s-au instalat în jumătatea adversă şi la 7 minute de la reluare au majorat scorul prin acelaşi Younes. Priso a trimis pe jos un şut-centrare prin faţa porţii adverse, iar tunisianul a scuturat plasa pentru 2-0, având un nou prilej de bucurei în braţele antrenorului Contra. Oaspeţii au avut şansa golului de onoare, în minutul 87, dar Pecanha le-a refuzat acest privilegiu prin două parade excelente. La ultima fază a meciului, noul-intrat Dore putea contura un scor de neprezentare, însă a tras în Niculescu din poziţie ideală.

Finalul meciului avea să declanşeze fiesta, sărbătoritul zilei fiind aclamat de tot stadionul, iar galben-albaştrii au celebrat împreună cu galeria cel de-al 10-lea succes stagional. O reuşită ce aduce 37 de puncte în dreptul Petrolului şi locul 2 in clasament înaintea meciului de joi, de la Târgu Jiu, ultimul din acest an.

„În primele 30 de minute nu prea ne-am regăsit, e sfârşit de an, a intervenit oboseala, jucătorii sunt cu gândul la vacanţă şi le e greu să se mai concentreze. Oricum, e bine că am câştigat, cred că s-a văzut foarte clar că am fost echipa mai bună şi le mulţumesc băieţilor pentru acest cadou, nu putea să-mi ofere de ziua mea altceva mai frumos decât această victorie. Mai avem un singur meci, cel de la Tg. Jiu, unde sperăm să obţinem un rezultat pozitiv şi să încheiem anul cu bine”, a spus Cosmin Contra despre partidă (fcpetrolul.ro).

Fotbaliştii Petrolului au intrat pe teren purtând tricouri albe cu un mesaj de susţinere pentru juniorul Vlad Radu, grav bolnav. Pe tricouri se putea citi: Lupii nu îşi abandonează puiul! Cu toţii alături de Vlad!

De asemenea, la partida cu Universitatea Cluj a asistat şi viitorul jucător al Petrolului, Adrian Mutu, internaţionalul român fiind ovaţionat de spectatorii prezenţi la stadion în momentul în care aceştia au aflat că „Briliantul”este în tribună.

Mai puteţi citi

Contra rămâne antrenorul Petrolului, dar tânjeşte în continuare la scaunul de selecţioner. Dorinţa secretă a lui ƒ„Guriţă“

INTERVIU „Petrolul este prioritatea mea!” Fotbalistul curtat insistent de Steaua îşi povesteşte viaţa în „Adevărul”

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite